Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Organik Gıdalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Talas’ta organik ürün pazarı açıldı IcerikbannerUrl

Talas’ta organik ürün pazarı açıldı

KAYSERI - Talas ilçesinde, belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşam Destekleme Derneği işbirliğiyle organik ürünler pazarı açıldı.

Yenidoğan Mahallesi semt pazarında her çarşamba hizmet verecek 'Yüzde 100 Ekolojik Ürün Pazarı' için düzenlenen törene Talas Kaymakamı Yasemin Özataya Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alaattin Kayabaşı, belediye meclis üyeleri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan organik tarım üreticilerinden Süleyman Orhan, pazarın açılmasından dolayı Başkan Palancıoğlu'na teşekkür ederek, "Kimyasal maddeler kullanılmadan ürünler üretiyoruz. Vatandaşın sağlığına hayırlı bir iş yapıyoruz." dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan da organik ürünlerin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Diğer ülkelerin organik ürünleri neredeyse bizim konvansiyonel ürünlerimize eşdeğer durumda. 2002 yılında 50 dekarlık alanda başlayan organik ürün çalışmalarımız bugün bin 500 dekarlara ulaştı. Gelecek yılki hedefimiz 2 bin 500 dekar. Organik ürün yapmak çok zor. Kayseri'de bir yıl içinde ikinci pazar açtığımız için çok mutluyuz. Başkanımız Sayın Palancıoğlu'na bizden önce bu çalışmaya öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz. Sağlıklı ürün tüketmek çok önemli. Birçok hastalığın nedeni sağlıksız gıdalar tüketmek. Üretimden vatandaşın sofrasına kadar denetimlerimizi yaparak halk sağlığına katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise açılan organik ürünler pazarıyla vatandaşın daha sağlıklı ürünler tüketeceğini belirterek, ilçede diğer bölgelere de yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Çok güzel bir çalışma oldu. Sadece satış ve pazarlama değil, yukarı mahallelerimizde organik ürün üretimi için de çalışma yapacağız. Ülkemiz için organik tarım son derece önemli. Tarım arazilerine sahip çıkarak, kendi sağlığımızı da düşünerek organik ürünleri tüketmeye öncelik vermeliyiz. Bu pazarımızda hem organik ürün üreticilerine destek veriyoruz, hem de vatandaşımızın daha sağlıklı gıdalarla beslenmesine katkı sağlıyoruz. Dünyadaki en önemli sorunların başında obezite gibi sağlık sorunları geliyor. Organik ürün tüketmek bu nedenle önemli. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
15.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Talas, organik ürün pazarı
Link: Talas’ta organik ürün pazarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız