Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Konserve,Turşular »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Furisan, yeni ürününde iddialı

Furisan, bu yıl yaptığı 200 bin liralık makine yatırımının ardından ürün çeşitlerini artırdı.


BURSA - Ürün gamının büyük payını oluşturan meyve konserveleri ile iç piyasada özellikle pastacılık sektörüne hakim olan Furisan, vişne ve biber konservesi çeşitleriyle de ihracatta aktif rol oynuyor. Firma, geçen yıl ürün yelpazesine dahil ettiği meyveli dolgu ürünlerinin çeşitlerini artırarak, dondurma sektörünün ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Meyve ve biber konserveleri, meyve şekerlemeleri, marmelat, jöle ve püre çeşitlerinin başlıca ürün gamını oluşturduğunu belirten Furisan Gıda Sanayi Genel Müdürü Levent Kutluözen, 1993’ten bu yana 7 bin 500 metrekare alanda 50 çalışan ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Meyve grubunda ürettikleri çeşitlerde özellikle pastacılık sektörüne hitap ettiklerini belirten Kutluözen, sezon geçiş dönemlerinde ise biber konservesi üretimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Son 2 yıldır hammadde fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle biber konservesi imal etmediklerini anlatan Kutluözen, “Bu yıl az miktarda da olsa biber konservesi yaptık. Biber konservesinin yüzde 100’ünü ihraç ediyoruz. Son birkaç yıldır bu çeşitte üretim gerçekleştirmiyor olmamız ihracatımızda düşüşe neden oldu. Bunun en büyük sebebi ihracatımızın çoğunluğunu biber konservesinden sağlıyor olmamız. Öte yandan vişne konservesinde de ihracatımız mevcut. Önceki yıllarda üretimin yüzde 35’ini ihraç ederken, bu yıl yüzde 10’unu ihracata ettik” dedi. Kutluözen, ihracat pazarlarını biber konservesinde Hollanda, meyve konservesinde ise Rusya olarak açıkladı.

Yılsonuna kadar öncelikli hedeflerinin mevcut pazarları korumaya yönelik olduğunu vurgulayan Kutluözen, “İhracata bağlı çalışmıyor olsak da hammaddelerde fiyat artışı yaşanması iç piyasada da sıkıntı doğuruyor. Bu yılı geçen yılki karlılığa yakın değerlerde kapatmayı planlıyoruz” diye konuştu. Bu yıl yaklaşık 200 bin TL maliyetli makine yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kutluözen, gelecek yıl için de revize yatırımları gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Furisan, yeni ürününde iddialı, vişne konservesi, gıda, konserve
Link: Furisan, yeni ürününde iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız