Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Diğer Gıdalar  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Hatay’da Akdeniz Ülkelerinin lezzet zirvesi 3 Eylül'de başlıyor

Geleneksel ve zengin mutfak kültürünü korumanın yanı sıra mutfakta sınırları kaldıran, yaratıcılığı destekleyen sürdürülebilir bir organizasyon için yola çıkan Hatay Valiliği İl Yenilik Platformu, Hatay ve bölgesinde geleneksel yöntemlerle yapılan üretimlerin ulusal ve uluslararası pazara taşınmasına katkıda bulunmayı ve bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Proje ayrıca, Hatay bölgesinde lezzet açısından öne çıkan geleneksel mutfakları bir araya getirerek, “Hatay Mutfağı” markası ile restoranlar açılmasını teşvik etmeyi ve orijinal pişirme teknikleri ile sunulan kaybolmuş lezzetlerinin tüm dünyada tanınmasına katkı sağlamayı da amaçlıyor.

BİLGİ TRANSFERİ YAPILACAK
 
Hatay’ın, dolayısıyla ülkemizin turizmine ve sosyoekonomik refahına stratejik katkı sağlayacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, düzenlenecek olan etkinlikle ilgili büyük heyecan duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Hatay Mutfağı, Anadolu’nun bereketli toprakları üzerinde yaklaşık on bin yıldır yaşayanların; doğal çevresi, tarihsel dokusu, kültürü, sanat varlıkları ile oluşturduğu geleneksel kültürünü ifade ediyor. UNESCO’nun ‘taşınamaz kültür varlıkları’ olarak tanımladığı ülke mutfakları, dünyada bilinirlik ve saygınlık kazanıyor. O coğrafyaya önemli bir ekonomik kaynak da kazandırıyor. Bir yandan dünya kültürleri ile ortak noktalarda buluşurken öte yandan farklılıklarımızı korumaya çalışarak mutfağımızı tanıtacağız. Etkinliğimizin, şehrimiz Hatay başta olmak üzere ülkemizde gurme turizminin gelişmesine de katkıda bulunacağına inanıyorum. Bölgemizin gizli kalmış en iddialı geleneksel peynirleri, reçel, pekmez ve marmelatları, et ürünleri ve hamur işleri; özel sunumlarla etkinlikte göz kamaştıracak. Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek üreticiler ile Hataylı üreticiler arasında bilgi transferleri de yapılacak.”

ÖNCÜ BİR MİSYON
 
“Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliği; katılımcı ülkelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası gastronomi otoriteleri, mutfak yazarları, profesyonel aşçılar, beslenme uzmanları, ulusal üreticiler, turizmciler, gıda ve tarım sektörü temsilcileri ile akademisyenleri de ağırlayacak. Etkinliğinin proje koordinasyonunu üstlenen Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliği, Akdeniz'in gizemlerle dolu lezzet hazinesinin, Hatay coğrafyasında açılmasıdır” dedi. Orta ve uzun vadede ulusal ve uluslararası platformlarda Hatay bölgesinin mutfak kültürlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasının amaçlandığını belirten Şahin şöyle devam etti; “Bu projenin oluşumunda geleneksel yöntemlerle üretilen mutfak ürünlerinin, yeniden ulusal ve uluslararası pazarlara taşıma fikrinden yola çıkıldı. Diğer taraftan etkinlik aracılığı ile sağlıklı ve doğal beslenme gibi konuların da gündeme getirilmesi öngörüldü. Hiç şüphesiz, organizasyonun hoşgörü şehri, medeniyetlerin kadim ev sahibi Hatay’da yapılması da bu etkinliğe öncü bir misyon işlevi katacaktır.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hatay, Akdeniz Ülkelerinin, lezzet zirvesi
Link: Hatay’da Akdeniz Ülkelerinin lezzet zirvesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız