Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Tüketici Köşesi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Pilav aşkı

İNŞAAT şirketi sahibi Cihan Bakan, pilava kafayı taktı ve büyük bir mutfak kurup ‘I Love Pilav’ markasıyla 4 ayda 7 pilavcı açtı. Günde ortalama 200 kilo pilav satışıyla 15 bin lira günlük ciroya ulaştı.

7’den 77’ye en çok tükettiğimiz yemek olan pilav, başarılı bir girişimle hızla büyüyen yeni bir restoran zinciri oluyor. Este İnşaat’ın sahibi olarak 20 yıldır plazalar inşa eden ve aynı zamanda inşaat iskeleleri üretimi yapan Cihan Bakan, bir alışveriş merkezinde uygun dükkan bulunca satın alıp Mehmet Akpolat ile ortaklaşa ‘pilavcı’ açtı. Ardından I Love Pilav markasını tasarlayıp kısa sürede restoran sayısını 7’ye çıkardı. 4 ayda 27 çeşit pilavlık mönüye, günde ortalama 200 kilo pilav, 150 kilo et satışına ve 15 bin lira günlük ciroya ulaşan ‘pilav projesi’ şimdi franchising ile daha hızlı büyüyecek. Orta vadede 25 şube hedeflediklerini söyleyen Cihan Bakan şöyle konuşuyor:

PİRİNÇ GÖNEN’DEN

“Benim inşaat şirketim var. 20 yıldır plaza inşa ederiz. Ayrıca inşaat iskelesi üretir satarız, kiralarız. Birgün bir arkadaştan telefon geldi. Arkadaş, ‘Brandium AVM’de satılık uygun bir yer var’ dedi. Ben de gider gitmez kaparo bıraktım ve dükkanı aldım. Sonra oturduk ‘burada ne yaparız’ diye düşündük. Kebapçı açmak istemedik çünkü her yerde var. Kültürümüzde 7’den 77’ye herkesin yediği yemeğin pilav olduğuna kadar verdik. Öyle ki bizim tespit ettiğimiz kadarıyla 50-60 çeşit pilavımız var. Pilavda en önemli şey pirinç ve bulgur. Pirinci Gönen’den, Tereyağı Karadeniz’den olmak üzere her ürünü en iyi yerinden alıp yola çıktık. 1 ay ‘demo’ çalışması yaptık. Nisan sonunda ‘tamam’ dedik. Eylül başında 7 şube ve büyük bir pilav mutfağı olan işletme haline geldik. İnşaat ve iskele işimiz de tabii ki devam edecek. Oradaki ciromuz 14 milyon lira civarında. O işimizde kurumsal bir yapı oluşturduk ki ben daha çok pilav işine odaklandım.

KAVURMALI, TAVUKLU

Rsetoran işinde çok yeniyiz ama umduğumuzdan daha hızlı büyüyoruz. Lezzet konusunda da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bizde 27 çeşit pilav var. En çok klasik kavurmalı ve tavuklu pilav satıyoruz. Ayrıca Mengen pilavı, Buhara ve Özbek pilavı da çok talep görüyor. Şu anda günlük 14-15 bin lira ciro yapıyoruz.

Aylık ciromuz 500 bin TL’ye ulaştı. Yıl sonunda aylık ciromuz 750 bin TL olacak gibi görünüyor. Şimdi işi büyütmek için pilav üretimini yeniden planlıyoruz. Organize perakendeye de hazır pişmiş pilav olarak gireceğiz.”
 
DUDULLU’YA PİLAV FABRİKASI
 
YIL sonuna dek Anadolu Yakası’ndaki 10 şubeye ulaşacaklarını söyleyen Mehmet Akpolat, “Pilav üretimimizi Dudullu’da yapıyoruz. Günde 30 bin kişilik üretimimiz var. Aylık ortalama 2.500-3.500 kilogram pilav satıyoruz. Aylık et (Kırmızı ve beyaz) tüketimimiz de 1 ton civarında. Pilav istihdamımız 68 kişiye ulaştı. Pilav için şu ana dek pilav için 15 milyon yiralık yatırım yaptık” diyor.





TSE ilk ‘Çift Yıldız’ı Artema’ya verdi
 
TÜRK Standartları Enstitüsü’nün (TSE) sanayinin kalitesini artırmak amacıyla başlattığı “TSE Yıldız” ve “TSE Çift Yıldız” uygulamasında tüm sektörler içinde belge almaya hak kazanan ilk marka Artema oldu. TS EN 817 kapsamında lavabo, banyo ve eviye bataryası, TS EN 200 çerçevesinde ise lavabo ve banyo bataryaları için “TSE Çift Yıldız” belgesi veren TSE, Artema’nın standartları zorlayan bir marka olduğunu onayladı. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah’a belgeyi teslim etti. Atalay Gümrah, “Artema’nın, Avrupa’nın ilk 10 üreticisi arasında yer almasını sağlayan özelliklerinin, TSE Çift Yıldız belgesiyle onaylanması büyük mutluluk” dedi. TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise “Rekabete bilimsel katkı sağlamayı amaçladık. Bu yarıştan kopan yalnız kalır” diye konuştu.

‘Tedarik’in guruları İstanbul’a geliyor
 
GOOGLE, BP gibi Dünya devlerinin tedarik zinciri, satın alma ve pazarlık stratejileri yöneticileri İstanbul’da buluşuyor. 17 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek organizasyonda, Google Global Tedarik Zinciri Yöneticisi Tim Shiple, Harvard Tedarik Zinciri Bölümü Öğretim Üyesi Zal Phiroz, BP Kategori Satın Alma Yöneticisi Monte Boyle de konuşacak. ByPi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Babalı “Doğru süreç yönetimi ile satın alma işlemlerinde yüzde 10 maliyet düşüşü sağlanabilir” dedi. Organizasyona, Tüpraş, Enka, Kibar, Yaşar, Polimeks, STFA, Turkcell, Socar, NEF, Eczacıbaşı, Vodofon, Anadolu Efes, Şişecam gibi şirketler de katılacak.

Kazdağlarına Ramada
 
DÜNYANIN en büyük otel zincirlerinden ABD’li Wyndham Hotels Group Int ve Öngen Turizm Kazdağları’na Ramada Resort açıyor. Öngen Turizm Başkanı Mehmet Öngen, “Otelimiz, 300 yataklı, termal beş yıldızlı olacak. Haziran gibi açmayı hedefliyoruz” dedi. Wyndham Grubu Başkan Yardımcısı Chirstian Michel de mutluluğunu dile getirdi.

İstanbul Ticaret Borsası 90 yaşında

22 Ekim 1924’te kurulan İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) 90. yaşında. İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Değişen ve yenilenen İSTİB çok daha etkin bir borsa olacak. Yeni logomuz hem ileri görüşlülüğü, güvenirliliği ve dinamizmi hem de köklere bağlılığı, gücü, azim ve kararlılığı gösteriyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: pilav, pilav aşkı, I Love Pilav
Link: Pilav aşkı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız