Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Un, Unlu Ürünler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

 
Türkiye Fırıncılar Federasyonu: Ekmekteki fiyat artışı spekülatif
 
 
ANKARA -Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmekteki fiyat artışının gündeme getirilmesini spekülatif bir hareket olarak değerlendirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti. Basın açıklamasından sonra Bakan Yazıcı ve Halil İbrahim Balcı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

‘Kuraklığa ve yağışların az olmasına bağlı olarak önümüzdeki dönemde ekmeğe zam gelebilir mi?’ sorusuna Balcı, "Doğrudur, bir kuraklık yaşanıyor, fakat hasatın ne kadar olacağı belli değil. Hasatın ne kadar düşük olacağı belli değil. Geçmiş yıllara göre gerçekleşen üretimden kaynaklanan bir fazlalık söz konusu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin elindeki buğday stoku her zamankinden daha çok fazla. Bununla ilgili olumsuzluk olması durumunda ilgili bakanlık olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonumuz ve Toprak Mahsulleri Ofisi ne gibi tedbirler alacak, dünyadaki küresel ısınmadan dolayı kuraklıktan dolayı ne meydana gelecek, bütün bunlar zamanı geldiğinde düşünülecek, ele alınacak ve alınması gereken tedbirlerden sonra gündeme getireceğimiz konular. Şu anda bu konuda yorum yapmak ve buna paralel ekmekteki bir fiyat artışını gündeme getirmek tamamen spekülatif bir hareket olarak düşünüyorum." karşılığını verdi.

"ORTALAMA EKMEK FİYATI İKİ YILDIR 4 TL"

Balcı, iki yıla yakın süredir ülkedeki ekmek fiyatlarının ortalama fiyatı 4 lira olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Şu anda da 4 liranın üzerinde olmaması konusunda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda un fiyatlarında bir artış olmuştur, doğrudur. Toprak Mahsulleri Ofisi buna paralel olarak ilk etapta 2 milyon ton buğdayı makul fiyattan satışa arz etti. İç piyasayı düzenlemek adına bu yeterli olmadı, ilave buğday satışı ve 4 ay vadeli çıkmasıyla birlikte en azından undaki ciddi artışın önüne geçmiş olduk. Bu da ekmek fiyatına bir olumsuzluğun yansımasını önlemiş oldu. Bu konudaki hassasiyetimiz devam ediyor. Biz Türk fırıncı esnafı olarak ek fiyatındaki artışı en son çare olarak görmüşüzdür. Şu anda ortalama fiyat 4 lira, üzerinde bir fiyat artışı söz konusu değil."(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
08.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ekmekteki fiyat artışı spekülatif, ekmek, fiyat
Link: Türkiye Fırıncılar Federasyonu: Ekmekteki fiyat artışı spekülatif




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız