Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Un, Unlu Ürünler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Waffle aşkı

FASHION Point Tekstil Üretim A.Ş.’nin patronları Teoman Ademoğulları ve İsmail Karademir, öğrencilik yıllarında hayalini kurdukları ‘restoran’ işine Waffle House’u satın alarak girdi. Hedef, 5 yılda 100 restoran açmak.

TÜRKİYE’nin en güçlü hazırgiyim ve konfeksiyon üreticilerinden Fashion Point Tekstil Üretim AŞ (Fashion Point), geçen yıl 50 milyon Euro ihracat cirosu yaptı. Tommy Hilfiger, Joop, Marlboro Clasic, Calvin Klein ve Diesel gibi küresel markalara blucin ve spor giyim üreten firma; Sefaköy, Sinop ve Karabük’teki üç fabrikada yaklaşık 1000 kişilik istihdama sahip. Fİrmanın ortakları Teoman Ademoğulları, İsmail Karademir ve İsmail Tutar şimdi de restoran işine de girerek Waffle House’u satın aldılar. Ardından, Bistroteque restoran markasını hayata geçirdiler. Fashion Point ve Waffle House Genel Müdürü İsmail Karademir şöyle konuşuyor:
 
1966 Sivas doğumluyum. İlköğretim ve liseyi Kasımpaşa’da okudum. Yıldız Teknik’te Jeofizik Mühündesi olarak eğitimimi tamamladım. Öğrencilik dönemlerimde garsonluk, barmenlik yaptım. Düğün salonlarında, barlarda, kafelerde çalıştım. Teoman Bey de benzer bir öğrencilik geçirmiş.

DIŞ TİCARET İÇİN TEKSTİL
 
Üniversite bitince 3 yıl tekstil firmalarında profesyonel olarak çalıştım. Sonra askerlik ve dönünce 1993’te Teoman Ademoğlulları ile Hollandalıların ortak kurduğu Fashion Point’te işe başladım. Daha önce de denimde Teoman Bey ile birlikte çalışıyorduk. O benim müdürümdü. Ben yardımcısıydım. Fashion Point, yüzde 50 Hollandalılar, yüzde 25 İzmirli bir firma ve yüzde 25 de Teoman Ademoğulları ortaklığında kurulmuştu. Teoman Bey 1997’den itibaren hisseleri aldı. Ben de 2000 yılında resmen ortak oldum. Şimdi 3 ortağız. 3.5-4 milyon parça da yıllık üretimimiz var. İhracatımızın tamamı Almanya ve İtalya başta olmak üzere Avrupa’ya. Tekstilde işlerimiz gayet iyi gidiyor. Markalar Türkiye’nin kıymetini anladılar.

5 yılda 100 waffle dükkânı açacağız
 
İSMAİL Karademir, Waffle House yatırımı ile ilgili şunları söylüyor: “Şimdi gençken hayalini kurduğumuz işe yatırım yapıyoruz. Teoman Bey de İngiltere’de okurken dönercilik yapmış ve o da öğrencilikte bu işten ekmek yemiş. Tekstil dışında ‘bir iş daha kuralım’ diye konuşuyorduk, restoran işine girmeye karar verdik. Geçen sene Ağustos ayında Waffle House’u aldık. Aldığımızda kendisine ait 1 şubesi, 3 franchising restoranı vardı. Şu anda 4 tane bize ait, 4 tane franchising var, 2 tane de kiosk kurduk. Waffle House, 1999’da kurulmuş ve İstanbul genelinde iyi tanınıyor. Hedefimiz 5 yıl içinde 100 noktada Waffle House açmış olmak.”
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Waffle aşkı
Link: Waffle aşkı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız