Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Kasım 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre


Zayıflamak İstiyorsanız Gıda İntoleransına Dikkat

Besinlerin sindirimi sırasında iyi çalışmayan bir Cansu Tektunalı bağırsak sistemi, bağırsak florasının veya mide pH’ının uygun olmaması, gıdanın sindirimi için gereken enzim yetersizliği gibi durumlar sebebiyle besin intoleransı oluşur dedi.

.
Zayıflamak İstiyorsanız Gıda İntoleransına Dikkat Zayıflamak İstiyorsanız Gıda İntoleransına Dikkat Zayıflamak İstiyorsanız Gıda İntoleransına Dikkat .

Kilo vermek isteyip veremiyor musunuz? Yedikleriniz bir türlü hazmolmuyor, sizi rahatsız mı ediyor?

O zaman bazı gıdalara intoleransınız olabilir. Hayatı kolaylaştıran çözümler bütünü Back-Up’ın Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, besin intoleransı konusunda önemli bilgiler aktarıyor.

Doktor gözetiminde, Diyetisyen tarafından hazırlanmış diyet uygulamaları kişilerin günlük besin ihtiyacını karşılasa da, her gıda her insanda aynı etkiyi göstermeyebilir. Besinlerin sindirimi sırasında iyi çalışmayan bir bağırsak sistemi, bağırsak florasının veya mide pH’ının uygun olmaması, gıdanın sindirimi için gereken enzim yetersizliği gibi durumlar sebebiyle besin intoleransı oluşur. En çok yediğiniz besinler, sizde istemediğiniz etkiler gösterebilir.

Back-Up Sağlıklı Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı, “Bu tür durumlarda vücutta bazı reaksiyonlar görülebilir. Örneğin, düşük kalori ve yüksek su içeriğiyle bilinen, zayıflama diyetlerinde de çok kullanılan salatalık sizde, hazımsızlık ve şişkinliğe sebep olabilir. Bu etkiyi gidermek için, enerji değeri yüksek, tatlı, karbonhidrattan zengin gıdalara karşı aşırı istek duyabilirsiniz. Sindirim sıkıntıları olan bir metabolizma, sağlıklı bir bireye göre çok daha yavaş çalışır. İyi çalışan bir metabolizma, yağ yakımını hızlandırarak, kilo almanızı zorlaştırır” diye bilgi veriyor.

GIDA ALLERJİSİ VE GIDA İNTOLERANSI ARASINDAKİ FARK

Gıda alerjisi ve gıda intoleransının karıştırılmaması gerektiğini de belirten Tektunalı, ikisi arasındaki farkları sıralıyor: “Besin alerjisi; yiyeceğin içindeki proteinlerin sindirilemeyip vücutta yabancı madde olarak algılanması ve bağışıklık hücrelerinin saldırıya geçmesi sonucu oluşan hayati reaksiyonların tümüdür. Gıda yendiği an ortaya çıkar. Gıdanın içindeki katkı maddeleri de alerji sebebi olabilir. Besin intoleransı ise, besin kaynaklı yan etkinin 2 saat ve daha uzun süreden sonra görülmeye başladığı hayati olmayan;

• Kronik Ağrı
• Kronik kabızlık, ishal
• Reflü, ülser
• Gaz ve şişkinlik
• Kronik yorgunluk
• Migren
• Hazımsızlık ve mide bulantısı
• Romatizma
• Ürtiker, kaşıntı

gibi şikayetler görülen bir durumdur”.







 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gıda İntoleransı
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız