Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Un talebinin üçte birini karşılıyor 

Un talebinin üçte birini karşılıyor

Beşler Gıda Sanayi, bölgenin un ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılıyor.

ERZURUM - Beşler Gıda Sanayi, bölgenin un ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılıyor. Bundan 28 yıl önce, Erzurum’da kurulan firma, bölgedeki un talebinin yüzde 30’nu imal ediyor. Bugün itibarıyla üç ortakla yola devam eden firma, yaptığı yatırımlarla kontrollü büyüyor. Beşler Gıda Sanayi Genel Müdürü Ahmet Altan, şirketin ikinci jenerasyon yöneticileri olduklarını altını çizdi. Altan, “Babam Mehmet Altan, ortakları Ali Sezer ve Şerafettin Koçak 2009 yılı başında şirket idaresini ikinci jenerasyona bıraktı. Şirketin kurucuları bizlere sadece mükemmel tesisleri olan güçlü bir şirket değil aynı zamanda sektöründe saygın bir yer edinmiş, itibarlı bir müessese bıraktı. Biz de devraldığımız bayrağı, sorumluluk bilinciyle daha üst noktalara taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Un ve yem imal ediyor

Firma olarak hem un hem de yem imal ettiklerinin bilgisini veren Ahmet Altan, her iki sektörde de üst düzey rekabetin yaşandığını dile getirdi. Böylesi bir yapıda şirketlerin varlığını sürdürebilmesi için hızlı ve doğru karar almanın yanı sıra genel kalitenin de önemli olduğuna dikkat çeken Altan, kullandıkları teknolojiyi sürekli güncelleyerek sözü edilen alanlardaki konumlarını daima güçlü tuttuklarını ifade etti. Beşler Gıda’nın kazancını yatırımla değerlendirdiğine de işaret eden Altan, ürün çeşitliliğini artırmak ve yeni pazarlara açılmak için u yapıya korumaları gerektiği görüşünde. Tescilli 10 farklı markayla üretim yaptıklarını anlatan, firmalarının üretim gücüne dair şu bilgileri verdi: “8 bini kapalı toplamda 20 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren işletmemiz bünyesinde 50 kişi istihdam ediliyor. Ayrıca yaklaşık 30 araçlık filomuzla lojistik yeterlilik konusunda da iddialıyız. Buna ilave 20 bin ton kapasiteli çelik silo ve yatay depolama alanımız bulunuyor. 180 ton/gün kapasiteli un fabrikası, 30 ton/saat kapasiteli karma yem fabrikası ve 20 ton/ saat kapasiteli pelet yem tesisimizle çalışıyoruz.”

Tesislerinde el değmeden, son teknoloji kullanılarak, üretim yapıldığını anlatan Ahmet Altan, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yaygın satış ve bayi ağlarını bulunduğunu söyledi. Altan, 12 il ve 100’ü aşkın ilçede bulunduklarını belirterek, “Ürünlerimiz, bayiler vasıtasıyla Gürcistan ve Nahçıvan’a da satılıyor. Ulusal bir marka olup, uluslararası pazarlarda aranılır olma hayalimizi u tür ihracatlar canlı tutuyor. Yine rasyonel ve istikrarlı büyüme hedefimiz, düzgün ve dürüst iş yapma iddiamızla sektörün saygın markaları arasında anılmak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Erzurumlu markaların yurtiçinde daha yaygın hale gelmesi için hemşerilerinden de destek beklediğini de sözlerine ekleyen Altan, bir ürün ya da hizmet satın alırken pozitif ayrımcılık yapılarak, ilgili markanın Erzurumlu olmasına dikkat edilmesi öneresinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Un talebinin üçte birini karşılıyor
Link: Un talebinin üçte birini karşılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız