Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Aralık 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

 ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: "Bölgede ne üretiliyorsa hepsi organik oluyor.



Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Bölgede ne üretiliyorsa hepsi organik oluyor. Balımız, yağımız, peynirimiz, sebzemiz, meyvemiz her ne yetiştirirsek organik oluyor" dedi.

Sütlüoğlu, Sabuncular Çay Fabrikasında düzenlenen "Organik Tarım" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, organik tarıma geçerek hayırlı bir iş yaptıklarını söyledi. Tarihi bir süreç yaşadıklarını ve organik çayla diğer ürünlerin de organik hale geldiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Bölgede ne üretiliyorsa hepsi organik oluyor. Balımız, yağımız, peynirimiz, sebzemiz, meyvemiz her ne yetiştirirsek organik oluyor" dedi.



Sütlüoğlu, Organik ürünlerin dünyada tercih edilen ürünler olduğunu belirterek, "Bundan daha önemlisi yaşadığımız bu bölgede çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı bu bölgede kimyasal gübrelerin yeraltı sularını kirlettiğini, toprağı öldürdüğünü, bitki, meyve, balık çeşitlerini ve miktarlarını azalttığını hepimiz biliyoruz. Meyve ve sebzelerimizin tatlarının eskisi gibi olmadığını hepimiz biliyoruz. Organik tarıma geçildiği zaman hızlı bir şekilde tabiat kendisini yeniliyor ve eski doğal haline kavuşuyor" diye konuştu.



Bölgede organik uygulamada rekoltenin düştüğü gibi yanlış bir algılamanın olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, şunları söyledi:


"Organik uygulamaya geçerken yapmamız gereken görevler var. Bunları hep beraber yapmamız gerekiyor. Ürün kaybının organiğe geçince sanki uygulamadan kaynaklandığı şeklinde yanlış bir kanı var. Aslında rekoltenin düşmesi toprağa gübre verilmemesinden kaynaklanıyor. Organiğe geçişle ilgisi yok. Mutlaka gübre ile toprağı ve bitkiyi beslememiz gerekiyor. Tabi ki bu gübre organik gübre olacak. Tek fark kimyasal gübre yerine organik gübre kullanacağız."

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Turan ise organik tarıma geçmenin bir ekip işi olduğunu belirterek, çayın Türkiye'nin çok önemli stratejik bir bitkisi olduğunu söyledi.


Organik tarıma geçmek kadar üretilen ürünün alım garantisinin olması gerektiğini ifade eden Turan, "Organik tarımda asıl önemli olan şey bitki besleme, koruma ve mücadeledir. Şimdi bölgenin en önemli avantajlarından birisi sizin hastalık etmenleri ile fazla mücadele ihtiyacınızın bulunmaması. Bu, bölgemizdeki çay bahçelerini, diğer ülkelerden ayıran en önemli noktalardan birisidir" diye konuştu.

Toplantıya, bazı muhtarlar, kooperatif yetkilileri ve üreticiler de katıldı. - Rize
 
haberler.com 

Ekleme Tarihi
05.07.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Bölgede ne üretiliyorsa hepsi organik oluyor.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız