Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre

Bu gıdalar insülin sistemini etkiliyorlar, yağ kazandırıp kas kaybettiriyorlar!

 
Georgetown Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Natrol Şirketinin doktorlarından Prof. Dr. Harry Preuss, obeziteye neden olma konusunda karbonhidratların önemli bir role sahip olduğunu belirterek, ''Çünkü insülin sistemini etkilerler. İnsülin sisteminin etkilenmesinin sonucu da yağ kazanıp kas kaybetmeye meyilli olmaktır'' dedi.
 
Bir seminer için İstanbul'a gelen Prof. Dr. Preuss, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Obeziteye neden olma konusunda karbonhidratlar önemli bir role sahip. Çünkü insülin sistemini etkilerler.
 
İnsülin sisteminin etkilenmesinin sonucu da yağ kazanıp kas kaybetmeye meyilli olmaktır'' şeklinde konuştu. Çabuk emilen karbonhidratları yemeyi azaltmak ya da bunların emilimini yavaşlatan besin destekleri kullanmak gerektiğini belirten Preuss, ''Şeker, yüksek furuktozlu mısır şurupları, meyve suları, asitli meşrubatlar, beyaz ekmek, pirinç, beyaz undan yapılan yemekler, patates gibi gıdaların tüketilmesi azaltılmalıdır'' dedi.
 
Preuss, vücuda aşırı karbonhidrat yüklemesi sonucu oluşan nişasta zincirinin, vücuttaki ''alfa-amilazı'' denilen enzim tarafından parçalandığını ve karbonhidratın çok hızlı bir şekilde kana karıştığını vurgulayarak, ''Ancak alfa-amilazı enzimini bloke ederek, bu nişasta zincirinin parçalanmasını önler ve karbonhidratın kana karışmasını önlersiniz'' diye konuştu
 
Bu yolla bu şeker moleküllerinin vücut tarafından emilerek yağ olarak depolanıp saklanmasının önüne geçilebileceğini ve yeni yağların oluşumunun durdurulacağını ifade eden Preuss, şöyle devam etti: ''Karbonhidrat alımında aç ya da tok olmak önemli değil. Önemli olan bu karbonhidratların çabuk emilebilen olmasıdır.
 
Dolayısıyla lifli gıdalar tüketmeye özen gösterebilir ya da karbonhidrat bloke edebilen besin destekleri alabilirsiniz. Ben kilo kontrolüne yardımcı olan doğal maddelerin bir arada bulunduğu formları öneriyorum.
 
Bunların hepsi aslında farklı bir işe yarıyor. Örneğin bunlardan biri kalori yakımını hızlandırıyor, biri iştahın bastırılmasına yardımcı oluyor, birisi insülin sisteminin baskılanmasını sağlıyor gibi... Karbonhidrat bloke edici ürünleri seviyorum. Çünkü çalışmalar deneysel olarak gösteriyor ki karbonhidrat bloke ediciler, insülin sistemini normal düzeyde tutuyor.
 
Bazı karbonhidratlar da var ki emilimleri zayıf olduğu için direk bağırsak sistemine gider. Bu karbonhidratlar bağırsak sistemine gidince orada küçük alkol zincirleri oluşturur ve bu da kolon kanserine karşı koruyucu etki sağlar.
 
Yani zayıflarken kas değilde yağ kaybetmeniz önemli. Halka, diyet ve egzersiz yaparken karbonhidrat bloke edici doğal besin destekleri alabileceklerini ama sadece Türkiye'de belli onaylardan geçmiş sadece eczanelerde satılanları almalarını tavsiye ediyorum.
 
Besin desteği alırken de içeriğinde sentetik madde içermeyen, tamamen bitkisel içerikli olmasına dikkat edilmesini öneriyoruz.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız