Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Konya Şeker ürünleri artık ABD’de satılacak

Recep Konuk, Konya Şeker modelini dünya liderlerine anlattı.


ANKARA - BM Genel Kurulu’nun gerçekleştirildiği tarihlerde New York’ta eski ABD Başkanı Bill Clinton’un organize ettiği toplantıda, PANKOBİRLİK ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker modelini dünya liderlerine anlattı.

23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda, Bill Clinton yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama da bir konuşma yaptı. PANKBİRLİK ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ise “Sivil Toplumun Üretici Birlikleri Modeli ile Özel Sektör Mentalitesi ve Finansın Sosyal Etkisi” başlıktı oturumda bir konuşma yaptı.

Konya Şeker’in bir üretici kuruluşu olarak üreticiyi ekonomik süreçlerin tamamına dahil ettiğini belirten Recep Konuk, “Modelimiz bir yandan tarladaki üretim potansiyelini harekete geçirirken, diğer yandan üreticinin ekonomik değeri daha yüksek ürünler üretmesini sağlıyor. Öte yandan da tarladan rafa kadar kurulan sistem sayesinde tarımsal üretim üzerinden oluşan katma değerin üreticiye intikal etmesini sağlayarak tarım kesiminin artan refahtan daha çok pay almasını sağlıyor” dedi.

Konya Şeker modelinin hem yoksullukla mücadelede hem de atıl potansiyeli harekete geçirmede başarılı bir örnek olduğunun altını çizen Konuk, dünyanın neresinde olursa olsun tecrübe ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını anlattı.

Konya Şeker ürünleri ABD’de satılacak

Recep Konuk, dört gün süren zirve boyunca aralarında Bill Clinton, ABD Başkanı Barack Obama, Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet gibi siyasetçilerin yanı sıra uluslararası ekonomi kuruluşlarının yöneticileriyle de görüştü.

ABD Merkezli iş geliştirme şirketlerinden biri olan Roberts Law Firm. P.A.’nın Başkanı Mike Roberts ile da görüşen Recep Konuk, Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde Konya Şeker ürünlerinin satışı konusunda mutabakata vardı. Buna göre ilk etapta, Konya Şeker’in ürettiği çikolata ve donuk ürünlerin ABD pazarına girişi için doğru ve güçlü partnerlerin seçimi hususunda bu şirketle ön anlaşmaya da imza atıldı.

ABD ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada katıldığı yuvarlak masa toplantısında, gıdaya yönelik tehditleri ve insan sağlığını tehdit eden ürünlere karşı alınması gereken önlemlerin tartışıldığını dile getiren Recep Konuk, “Obezite ile mücadele gelişmiş ülkelerin öncelikli meselelerinden biri ve bu konuda sert tedbirler kısa süre sonra onların gündemine girecek. Somut önlemler o masada konuşuldu. Ürünlere gelecek asgari standartlar tartışıldı. Yani dünya gıda da yeni bir aşamaya evirilecek. Biz de o masada o değişime henüz başlamadan vakıf olduk” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Recep Konuk, ABD, Konya Şeker, ABD
Link: Konya Şeker ürünleri artık ABD’de satılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız