Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Keçi sütüne ilgi giderek artıyor

Anadolu’nun binlerce yıllık şifa kaynağı keçi sütüne olan talep iç ve dış piyasada git gide artarken; Türkiye’de mağazalar bazında en çok satış Van’da gerçekleşti.


VAN KEÇİ SÜTÜNÜ SEVDİ!
 
Keçi sütü ve mamullerini Türkiye ile buluşturan Kecheese, tüm ürünleriyle Migros raflarında yer almaya devam ederken; 2014’ün ilk 8 aylık periyodunda en çok keçi sütünün satıldığı il Van oldu. Kecheese markası ile keçi sütüne olan ilgiyi Türkiye çapında canlandıran Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer; TÜİK verilerine göre, geçen seneye nazaran koyun ve keçi sütü ürünlerinin tüketiminde yüzde 55.6 oranında artış olduğunu ifade etti. Migros Mağazaları içinde Van’ın satış rakamları ile başı çektiğini söyleyen Türer, Anadolu’nun geleneksel damak tadının altında küçükbaş ürünlerinin yattığını belirtti.
 
ÜRETİMDEN SATIŞA ONLINE TAKİP
 
Migros’un mağaza ve tedarikçi arasında iletişim kuran ‘‘b2b’’ sistemine dahil olduklarını hatırlatan Özer Türer, kasadan çıkan ürünlerin adedi, hangi mağazadan satış gerçekleştiği ve toplam satış bilgilerini anında görüp şirket bünyesinde kurdukları birim ile verileri il-il, mağaza-mağaza takip ettiklerini söyledi.
 
BİNLERCE YILLIK SAĞLIK İKSİRİNİ YENİDEN KEŞFEDİYORUZ!
 
Anadolu’da 1950’lere kadar tüm insanların koyun keçi sütü ve ürünlerini tükettiğini, bunlardan elde edilen eşsiz ve sayıyız ürünün Türkler tarafından dünya mutfağına kazandırıldığını belirten Türer, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada keçi sütü ve ürünlerine talebin arttığına dikkat çekti. Türer; ‘‘Gelişmiş ülkeler için keçi sütü çok özel, leziz, geleneksel mutfaklara lezzet katan mucize bir içecek. Dünyada sağlık ve lezzeti nedeniyle tüketim artıyor. Keçi sütü bizim içinse geleneksel ve asırlardır tükettiğimiz bir ürün. Üretim 1950’lerden sonra azalmış. Bugün, hem toplum hem de yöneticiler tarafından kelimenin tam anlamıyla bu sağlık iksiri yeniden keşfediliyor. Geçen yıla oranla tüm küçükbaş ürünlerinde \% 60’lık bir artış söz konusu. Tüm bu gelişmeler keçi sütünün öneminin bilincinde olan ve toplumda yaygınlaşması için mücadele eden bizler açısından mutluluk verici. Küçükbaş hayvan ürünlerini, damak lezzetimiz ile geleneksel yemek kültürümüzü kaybetmemek ve daha sağlıklı beslenmek adına daha fazla tüketmeliyiz’’ şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
09.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: keçi sütü, ilgi, süt
Link: Keçi sütüne ilgi giderek artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız