Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Şalgam »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
doğan ay şalgam 

Doğanay, 'şalgam'ı 30 ülkeye sattı


İSTANBUL - Dünyanın 7 büyük tarım ülkesinden biri olan ve 62 milyar dolar tarımsal hasılatı bulunan Türkiye'de Doğanay Gıda, yerli üretime verdiği destekle ayrı bir yere sahip. Gıda ve içecekte 3.4 milyar dolar ithalata karşılık 6.7 milyar dolar ihracatı bulunan ülkemizin milli içeceği şalgam suyu, Doğanay Gıda sayesinde 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 1997 yılından beri gerçekleştirdiği şalgam suyu üretimiyle Türkiye şalgam suyu pazarının yüzde 95'ini oluşturan Doğanay, ürünlerinin tamamını kendi üretiyor. Yerli üretime desteğiyle bilinen Doğanay, Konya - Ereğli ve Niğde-Ulukışla'daki tarım arazilerinde gerçekleştirdiği mor havuç üretiminin yanında, bu bölgedeki üreticilerden de hammadde satın alarak bölgedeki istihdama ve tarımsal hasılata katkı sağlıyor. Doğanay Gıda, şalgam suyunun yanı sıra limonata, limon sosu, limon suyu, nar ekşisi ve sirke üretimi için mor havuç, limon, elma ve üzüm gibi taze meyve/sebze ihtiyaçlarının da tamamını yerli üretimden karşılıyor. 38 bin m2 kapalı alanda yılda 350 milyon litre üretime sahip Doğanay, Türkiye'de bulunan 40 bine yakın gıda işletmesi arasında ekonomiye en fazla katkı sağlayan firmaların başında geliyor.

Üst Üste 2 Yıl "yüzde 70 büyüme"
 
62 milyar dolar tarımsal hasılatı bulunan ülkemizde Doğanay, tarım ürünleri üretimini destekleyerek Türkiye'nin dünyadaki 7 büyük tarım ülkesinden biri olma başarısına katkıda bulunuyor. Bugün Çin dahil her kıtadan 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan ve 2013'te bu rakamı 90'a çıkarmayı hedefleyen Doğanay, milli içeceğimizi dünyaya sevdirmeye ve Türkiye'nin prestijini artırmaya devam ediyor. Gıda ve içecekte 3.4 milyar dolar ithalata karşılık 6.7 milyar dolar ihracat oranıyla dikkat çeken ülkemizde son iki yıldır yüzde 70 büyüme gerçekleştiren Doğanay, satışlarının yüzde 35'ini ihracat ile gerçekleştiriyor.









http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
01.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Doğanay, şalgam
Link: Doğanay, 'şalgam'ı 30 ülkeye sattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız