Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Meyve suyu, şuruplar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Meysu, Helal Gıda Belgesi Alan, İlk Meyve Suyu Markası Oldu

Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, bir ilke daha imza attı. Meysu, üretim süreçlerinde yaptığı köklü reformlarla, Türkiye’de “Helal” belgesini kullanmaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu.

“Uluslararası Helal Konseyi” tarafından akredite edilen “Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği” GİMDES tarafından verilen belge ile, Meysu markalı vişne, şeftali, kayısı, portakal, karışık nektar çeşitleri artık “Helal” belgeli.

Kayseri’de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan, Türkiye’nin ilk gıda eksperi Güldüoğlu Ailesi’ne ait Gülsan Gıda çatısı altındaki Meysu, aldığı helal gıda belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihraç edecek.

Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, helal gıda atılımıyla birlikte ihracatta büyük hedefleri olduğunu belirterek, Kayseri'de uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Güldüoğlu, meyve suyu sektöründe Türkiye'de helal belgesini alan ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Güldüoğlu, aldıkları belgeyle daha önce girmekte zorlandıkları Arap ülkelerine de ürün ihraç etmenin yolunun açıldığını söyledi.

Meysu, alınan helal gıda belgesi sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar ve Irak gibi Arap ülkeleriyle birlikte uzak doğudaki Endonezya ve Malezya'ya meyve suyu ihraç etmeyi hedefliyor. Irak'la görüşmeleri tamamlayan Meysu, önümüzdeki günlerden itibaren ihracata başlıyor.

Türkiye'de helal gıda belgesine gereken önem verilmediğinin altını çizen Bekir Güldüoğlu, “İslam ülkeleri, ürünün ve ham maddesinin helal olup olmadığı konusunda çok hassas. En küçük tereddütleri olan gıdayı kesinlikle tercih etmiyorlar. Biz aldığımız bu belgeyle öncelikle insanların ön yargılarını kırmış olduk. Zaten standartlara uygun üretim yapıyorduk ama bunu aldığımız belgeyle de tescillemiş olduk" diyor.

Helal belgeli ürünlerin dünyadaki ihracat payının 2.5 trilyon. Gülsan Gıda, Meysu üzerinden aldığı helal gıda sertifikasıyla kapasitesini yüzde 40 arttıracak.

Yeni pazarların oluşmasıyla birlikte kapasite artırımına gidilecek firmada, ihracat yapılan ülke sayısının da artması yönünde adımlar atıldı. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, 2014 yılının kendileri için ihracat ve kapasite artırım yılı olacağını vurguladı. 45 ülkeye fiili ihracat yapan Gülsan Gıda’nın helal gıda sertifikasıyla ülke sayısını 60'a çıkarmayı, cirosunu yüzde 15 arttırmayı hedefliyor. Güldüoğlu, "Yıllık 150 bin ton olan meyve suyu üretim kapasitemizi 2014 yılında yüzde 40 artırarak 210 bin tona çıkartacağız, yüzde 15 olan ihracatımızı da yüzde 25'e çıkartacağız. Ayrıca helal gıda belgesi sayesinde oluşturduğumuz yeni pazarlar bize önemli referans olacak" diye konuştu.
  

Ekleme Tarihi
02.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Meysu, Helal Gıda Belgesi Alan, İlk Meyve Suyu Markası Oldu, meyvesuyu
Link: Meysu, Helal Gıda Belgesi Alan, İlk Meyve Suyu Markası Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız