Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Meyve suyu, şuruplar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Dimes'in hedefi 25 milyon dolarlık ihracat

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 büyümeyi hedefleyen Dimes, 25 milyon dolarlık ihracat yapacak. 107 ülkeye ulaşan şirket, 500 milyon liralık ciroya ulaşmayı planlıyor.

İZMİR Türkiye’nin önde gelen meyve suyu ve süt üreticisi Dimes, bu yıl 25 milyon dolar tutarında ihracat yapacak. Ciroda 500 milyon TL’ye ulaşmayı hedefl eyen firma, bu rakamla 2013’e göre yüzde 25 oranında büyüme kaydetmiş olacak. Geçtiğimiz yıl 185 bin ton meyve suyu ve 47 bin ton süt ürettiklerini ve toplamda 400 milyon TL ciro elde ettiklerini söyleyen Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, bu rakamların 2012 yılına kıyasla yüzde 11 oranında büyümeye işaret ettiğini vurguladı. Diren, bu yıl daha iyi bir performans beklediklerini belirterek, “2014 yılı ihracat hedefimiz 25 milyon dolar. Toplam ciro hedefimiz ise 500 milyon TL. 2014 yılında geçtiğmiz yıla kıyasla yüzde 25 büyümeyi hedefl iyoruz” diye konuştu.

Diren, her yıl 250 bin adet meyve fidanını Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki çiftçilere dağıttıklarını ve yetiştirilen meyveleri çiftçilerden satın aldıklarını belirterek, “ Türkiye genelinde 60 bin çiftçiyle, doğrudan ya da dolaylı olarak birlikte çalışıyoruz. Böylece hem Türk çiftçisine destek vererek, Türk tarımının gelişimine katkı sağlıyoruz, hem de en lezzetli, en kaliteli meyveleri özenle seçebiliyoruz. Meyvelerimizi kendi araçlarımızla zarar vermeden fabrikalarımıza taşıyor ve bekletmeden 24 saat içerisinde işliyoruz. Türkiye’nin en büyük meyve işleyen ve üreten firması olarak, meyve sula- Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 büyümeyi hedefleyen Dimes, 25 milyon dolarlık ihracat yapacak. 107 ülkeye ulaşan şirket, 500 milyon liralık ciroya ulaşmayı planlıyor rımızda hiçbir koruyucu katkı maddesi eklemeden üretim yapmamıza olanak sağlayan dünya standartlarındaki tesislerimizde, tüm ambalaj tiplerine ve farklı gramajlarda dolduruyoruz” dedi.

Her tipte ambalajlayabiliyor

Diren, Tokat’ta, İzmir Kemalpaşa’da ve Aydın Sultanhisar’da olmak üzere toplam 4 tesislerinin bulunduğunu, İzmir Kemalpaşa’daki tesisin 2000 yılında, Aydın Sultanhisar’daki tesisin ise 2003 yılında faaliyete geçtiğini, bu iki tesisin hem teknoloji hem de kapasite anlamında dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Toplamda 225 bin metrekarelik alanı bulan üretim tesislerinde yılda 100 bin ton meyve işleme, 300 bin ton meyve suyu üretme, 100 bin ton süt ve süt ürünleri üretme kapasitesine sahip olduklarını aktaran Diren, şu bilgileri verdi: “ 2013 yılında 30 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımlarla Kemalpaşa'da sağlıklı pet şişe hattımız devreye girdi. Aydın Sultanhisar fabrikamızda Türkiye’deki meyve işleme hatlarını bir üst seviyeye taşıyan, sektörde yepyeni bir kategori yaratacak, dünya trendlerine uygun taze sıkma hattımız da bulunmaktadır. Bunun dışında pet şişe yatırımımız ise sıcak dolum teknolojisi ile ürünlerin koruyucu katkısız bir şekilde tüketicisiyle buluşmasını sağlıyor. Bu yatırım ile birlikte Dimes artık her tip ambalajda her tip meyve suyunu tüketiciyle buluşturuyor” dedi.

107 ülkede raflarda

Temelleri 1958 yılında dedesi Vasfi Diren tarafından atılan Dimes’in, ‘soframıza koymayacağımız meyveyi işlemeyiz, çocuğumuza içirmeyeceğimiz meyve suyunu üretmeyiz” mottosuyla çalıştığını kaydeden Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, “Pazara yön veren bir firma olarak en sağlıklı, en kaliteli ve gerçekten tüketicilerimizin hayatlarında katma değer yaratan ürünleri üretmek amacımız. Bu misyonumuzu gerçekleştirmek için Dimes olarak doğaya ve insana saygı ilkesini benimsiyoruz. Bu ilke doğrultusunda şirketimizde, dikey entegrasyon dediğimiz yöntem ile meyveyi dalından rafa kadar kontrol ediyoruz” dedi. Ayrıca Diren, yenilikçi bakış açısı 107 ülkede tüketicinin beğenisini kazandıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dimes, meyve suyu, içecek, ihracat
Link: Dimes'in hedefi 25 milyon dolarlık ihracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız