Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Kola, gazlı içecekler  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Coca Cola'dan 'İsrail' açıklaması

Coca-Cola, gelirinin İsrail'e aktarıldığı yönündeki iddialara ilişkin bir açıklamada bulundu.

İSTANBUL - Coca-Cola Türkiye, İsrail'in Gazze operasyonuyla birlikte ortaya atılan iddiaları yalanladı ve şirketin Filistin'deki üçüncü büyük işveren konumunda olduğuna dikkat çekti.

Şirketten yapılan açıklamada, son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola'ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD'de kurulmuş olan, yüzde 100'ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır."

"Coca Cola Filistin'de en büyük 3. işveren"

Açıklamada, "Coca-Cola Filistin'deki 3'üncü en büyük işveren, 5'inci en büyük yatırımcıdır. Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin'de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola'nın Filistin'de 3 fabrikası, biri Gazze'de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır. Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3 bin 500 aile geçimini sağlamaktadır" denildi ve şöyle devam edildi:

"Türkiye'de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye'de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Coca-Cola'ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: coca cola, İsrail, Filistin, coca cola'danaçıklama
Link: Coca Cola'dan 'İsrail' açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız