Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Alkolü İçkiler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 

Anadolu Efes, Moskova'yı 'kapattı'


Anadolu Efes, Rusya'da daralan bira pazarı nedeniyle, Moskova'daki bira ve malt üretimini, iştiraki EBI'nin Rusya'daki diğer tesislerine kaydırdı.
 
İSTANBUL - Anadolu Efes, Moskova'daki bira ve malt üretimini 1 Ocak 2014 itibariyle durdurma kararı alırken; buradaki üretimini iştiraki Efes Breweries International'ın (EBI) Rusya'daki diğer tesislerine kaydıracağını duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, son beş yıl içerisinde Rusya bira pazarının artan kanuni düzenlemeler nedeniyle yüzde 20'den fazla daraldığı ve son yıllarda bira sektörünün ortalama kapasite kullanım oranının yaklaşık yüzde 60 seviyesine gerilediği belirtilerek; Rusya'daki üretim ağının optimizasyonuna ilişkin başlatılan program doğrultusunda söz konusu kararın alındığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Anadolu Efes'in Moskova'daki üretim tesislerinin üretim kapasiteleri yaklaşık 4 milyon hektolitre bira ve 46,000 ton malt seviyesinde bulunurken; bu kapasite EBI'nin Rusya operasyonlarının yıllık bira ve malt üretim kapasitelerinin sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 26'sını oluşturuyor.

Personel azaltımı planının ise son değerleme aşamasında olduğu belirtilen açıklamada, alınan kararın Anadolu Efes'in Rusya'daki rekabet gücünü ve verimliliğini artırmasına katkı sağlamasının beklendiği ifade edildi.

 
 
 
 
http://www.dunya.com/
 
alt
alt

Ekleme Tarihi
14.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Anadolu Efes, Moskova
Link: Anadolu Efes, Moskova'yı 'kapattı'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız