Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Alkolü İçkiler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Kayıtdışı, Sahte ve Kaçak İçki ile Mücadelede

“Minimum Fiyatlama Sistemi” Çözüm Olabilir
Geleneksel İçki Üreticileri Derneği, (GİSDER), içki sektöründe kayıt dışılığı önlemek için, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, "İçkide Minimum Fiyat Uygulamasına" geçilmesini gündeme getirdi. Uygulama, nihai tüketiciye yansıyan fiyatlarda ise bir artışa neden olmayacak.

Yaz sezonun yaklaşmasıyla pazara kayıtdışı, sahte ve kaçak içki sürülmesine yönelik faaliyetlerin hızlandığına dikkat çeken GİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Demirtaş, bu durumun önüne geçilmesi için “İçkide Minimum Satış Fiyatı Uygulaması”nı önerdiklerini belirtti.

Demirtaş konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Yaz sezonuna yaklaştığımız şu günlerde, içki sektöründe haksız kazanç peşine düşen bazı kişilerin ilgili yasal düzenlemeleri ve halk sağlığını hiçe sayarak kayıt dışı faaliyetleri, haberlere de yansımaktadır. Bu kişiler, yasa dışı davranışları sonucunda bazı ürünleri, normal maliyetlerin çok altında fiyatlarla pazara sunmakta ve haksız kazanç sağlamaktadır. Bazı Avrupa ülkelerinde de başarı ile yürütülmekte olan İçkide Minimum Satış Fiyatı Uygulaması, bu durumun önüne geçilmesi için etkili bir çözüm olacaktır" dedi.

Tüm alkollü içkilerin asgari maliyetlerinin ve marjlarının sektör genelinde bilindiğini dile getiren Demirtaş, "Buna göre, alkollü içki üretici ve ithalatçılarının uygulayacağı Minimum Satış Fiyatlarını belirlemek ve denetlemek son derece kolay olacaktır. Bu uygulama nihai tüketiciye yansıyan fiyatları arttırmayacaktır. GİSDER olarak, böyle bir çalışma başlatılması halinde, gerekli tüm bilgi, birikim ve desteğimizi ilgili kurumlara sunmaya hazırız" şeklinde konuştu.
 
 
GİSDER Hakkında:

GİSDER 2007 yılında kuruldu. Rakı ve diğer yüksek alkollü içkileri üreten dört üye şirketi temsil eden dernek, sektörün sorunlarına ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yapacağı faaliyetler ile çözüm getirmeyi ve yasalara uyumlu bir çalışma ortamının tesis edilmesine destek vermeyi ilke edinmiştir.
 
  

Ekleme Tarihi
24.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: içki, sahte içki
Link: Kayıtdışı, Sahte ve Kaçak İçki ile Mücadelede




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız