Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  Alkolü İçkiler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
bağbozumu izmir 

 

                           Urla Bağbozumuyla şenlenecek

 
İZMİR'in Urla İlçesi'nde, Belediye ve Urla Ziraat Odası önderliğinde 22 yıldır düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Şenliği bu yılda 14-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ürün ve yemek yarışmaları, yelken yarışlarının yapılacağı, ünlü şarkıcı ve grupların sahne alacağı şenlik ile ilgili tanıtım toplantısı Can Ortabaş'a ait Urla Şarapçılık Uzbaş Çifliği'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Can Ortabaş , Alirıza Mete Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Yetkilileri, Urla'daki sivil toplum örgütü temsilcileri ve CHP'li eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları katıldı.
 
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bağbozuma Şenliği'nin 2600 yıllık geçmişiyle Urla ve Urlalılara bırakılan en köklü geleneklerden biri olduğunu belirterek, "Geçmişteki ismiyle Vourla, yani Urla; iklimi ve toprağıyla bağcılığı oldukça elverişli bir ilçe. Fakat mübadele sonrasında ne yazık ki Urla'daki üzüm geçmişini kaybetmeye başlamış. Bizim amacımız, Urla'da unutulmuş bağcılık kültürünü yeniden canlandırmak. Yavaş yavaş azalan tarım ve hayvancılığı, bu şenlik kapsamında düzenlediğimiz ürün yarışmalarıyla desteklemek annanelerimizden öğrendiğimiz yöremize özgü yemekleri, yemek yarışmalarıyla güncel tutup, çocuklarımıza öğretmek ve geçmişimize sahip çıkmaktır" dedi.

ŞENLİK PROGRAMI
 
12 Ağustos Salı günü Alirıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nün "Bağbuzumu Yelken Yarışmaları'nın start almasının ardından,14 Ağustos Perşembe günü Urla Jandarma kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na Çamdibi Bondosu eşliğinde yapılacak olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun katılması beklenen kortej yürüyüşüyle şenlik başlayacak. İlk gün ürün yarışmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklardan oluşan gruplar ve Büyükşehir Belediyesi halk oyunları gösterileri klasik Türk müziği ve sevilen sanatçı Evrim Özkaynak konserleri şenliğe renk katacak.

Yemek Yarışmasıyla başlayacak şenliğin ikinci gününde Urlada yaşamış ve eserlerinde Urla'dan ilham almış ünlü Yazar Necati Cumalı'nın Anı ve Kültür Evinde'ki şiir dinletisi ve kokteyl ile devam edecek. Akşam saatlerinde Blue In Green adlı grubun Cumhuriyet Meydanında'ki konserinin ardından Zeynep Casalini sevenleriyle buluşacak.

Ali Rıza Mete Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nün Bağbozumu Yelken Yarışları'nın ödül töreninin yapılacağı üçüncü günde, Aslı Kement, So Soulband ve Grubal Enfeksiyon Ali Rıza Mete Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nde konser verecek. Şenliğin son gününde İskelede yapılacak briç turnuvasının ardından Urla Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun Özbek Köy Meydanın'da vereceği konseriyle şenlik son bulacak.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan

Etiketler: Urla, Bağbozumu
Link: Urla Bağbozumuyla şenlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız