Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
MASÜB Başkanı Bilal Ay 

Süt, çay ve kahveden sonra üçüncü sırada tüketiliyor
 
 
ANTALYA - Ülkede en fazla tüketilen içecekler arasında birinci sırada çay, ikinci sırada kahve ve üçüncü sırada süt geliyor.

Manavgat Süt ve Süt ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, 21 Mayıs Dünya Süt Günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklama, bir araştırma şirketinin 50 bin denek üzerinde yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de yüzde 79 oranla birinci sırada tükettiği içeceğin çay olduğunu bildirdi. Çayı yüzde 41 oranla kahvenin takip ettiğini belirten Ay, sütün yüzde 22'lik oranla üçüncü sırada geldiğini kaydetti.

Gelişmiş Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde süt ve süt mamulleri tüketimin yüzde 72'lik oranla birinci sırada olduğunu belirten Ay, gelişim çağındaki çocukların birinci derece içeceklerinin çay ve gazlı içecekleri yerine sütün olması gerektiğini ifade etti. Ay, "İnsanoğlunun doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden doğanın beyaz mucizesi süt ilgi bekliyor. Çocuklarımıza mutlaka günde 2 bardak süt içirelim.
 
Çocuklar süt içiminde anne ve babaları rol model alır. Anne ve babalar çocuklarının yanında gazlı içecek ve çay içerse evlatlarına süt için süt çok yararlıdır sözü hiç bir tesir etmeyecektir. Çocukta babasına o kadar yararlı da baba sen niye içmiyorsun diye soracaktır. Süt bugünün ve gelecek nesillerin geleceği. Çocuklarımızın geleceğinin basit içeceklerle karartmayalım. Günde 2 bardak süt içerek, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun yüzde 75, fosforun yüzde 60,iyodun yüzde 25 ile B2 ve B12 vitamin ihtiyacının ise yüzde 77'ni karşılar." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.05.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Süt, çay ve kahveden sonra üçüncü sırada tüketiliyor,MASÜB
Link: Süt, çay ve kahveden sonra üçüncü sırada tüketiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız