Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Badem »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Badem diyarı Manisa'da hasat başladı

Badem diyarı Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde badem hasadı başladı. Badem üretimi alanı olarak Manisa, Türkiye sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Ağaç sayısı bakımından birinci sırada.

Türkiye'de 8 milyon 850 bin ağacın 710 bini Manisa'da bulunuyor. Verim açısından da Manisa'da badem yetiştiriciliği son yıllarda geliştiğinden dolayı ağaçların genç ve henüz verim çağına ulaşmamış durumda.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Köprübaşı ilçesinde, İlçe Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Belediye Başkanı Zafer Mergen ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Top ile birlikte badem hasadına katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, her türlü tarımsal üretimde Manisa’nın ön sıralarda yer aldığını söyledi. Manisa'da badem yetiştiriciliği son yıllarda başlamış olup, her geçen yıl üretimin biraz daha arttığını dile getiren Müdür Çebi, Türkiye'nin 255 bin dekarlık badem üretim alanının 21 bin dekarı Manisa'da olduğunu kaydetti. Manisa’nın 195 bin meyve veren ağaç varlığı ile badem üretiminde dokuzuncu sırada yer aldığını belirten Çebi, "İlimizde 710 bin badem ağacının 195 bini meyve vermekte olup, geri kalan 515 bin badem ağacı ise henüz verim çağına ulaşmamıştır. Verim çağına ulaşan ağaçların artmasıyla üretimimiz de her geçen yıl hızla artmaktadır. 83 bin ton olan Türkiye badem üretiminin şu an itibariyle 3 bin tonu ilimizde üretilmektedir. Bu üretimin önümüzdeki yıllarda 9-10 bin tonlara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik de son 10 senedir ilçenin tarım alanında büyük bir gelişme kaydettiğini söyledi. Çelik, "İlçemizde ciddi bir tarım potansiyeli bulunmaktadır. Çilek ve ceviz üretiminin yanında badem alanında yaptığımız üretimle de ilçemiz, ülke ekonomisine ciddi katkı sunmaktadır. İlçemizde 30 üreticimiz 2 bin 250 dekar alanda badem üretimi yapmaktadır. İlerleyen yıllarda henüz verim çağına ulaşmamış ağaçlardan da ürün almaya başladığımız zaman bu durum ilçemize, ilimize ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. İlçemizde 60 yatırımcımız tarım alanında yatırım yapmaktadır. Bütün yatırımcılarımızı ilçemizi tanımaya ve yatırım yapmaya davet ediyoruz. İlçemizin tarım potansiyeline olan katkılarından dolayı da tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen de ilçede son 10 yıldır modern tarım yapıldığını söyledi. Mergen, "Tarımla alakalı ilçemizde son yılda büyük gelişme sağlandı. Özellikle dışarıdan gelen yatırımcıların, sondaj, damla sulama ve modern tarım yapmaları ilçemizdeki çiftçilerinde bu durumlarını örnek alarak yatırımlarını ve üretimlerini çeşitlendirmelerine yol açtı. Yatırım yapmak isteyen herkesi ilçemize davet ediyoruz." diye konuştu.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
01.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Manisa, badem, hasat
Link: Badem diyarı Manisa'da hasat başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız