Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Zeytin »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Zeytinyağı sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Aydın Zeytin Hasat Şenliği festival havasında geçti

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ile Zeytindostu Derneği işbirliği ve katkılarıyla 17-19 Ekim 2014 arasında düzenlenen Aydın Zeytin Hasat Şenliği, festival havasında geçti. Bu yıl ilk defa Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda yapılan ve halktan yoğun ilgi gören şenliğin, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi kararlaştırıldı.

Hasat şenliğinin açılışında konuşan EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, sektör açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Renklidağ, “Daha önceden hasat şenlikleri yapılmıştı ancak ilk kez Aydın Belediyesi hasat şenliği yaptı ve şenlikler tam bir festival havasında, Aydın halkının yoğun ilgisini kazanarak geçti. Eskiden zeytinyağını dökme olarak ihraç ederdik. Son yıllarda zeytinde ihracatımızın yüzde 90'ı, zeytinyağında yüzde 80'i küçük ambalajda gerçekleştirilmekte. Bunun, ülkemiz ve Aydın ekonomisi açısından çok büyük önemi var.” dedi. Zeytin ve zeytinyağı ihracatının yapıldığı pazarlara ilişkin de bilgi veren Renklidağ, “İhracatçılarımız, dünyada 95 ülkeye zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapmaktadırlar. İhraç edilen yemeklik zeytinin yaklaşık yüzde 50'si, zeytinyağının da yaklaşık yüzde 25'i Aydın'dandır. Bu rakamlar, Aydın'ın zeytin ve zeytinyağındaki önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde zeytin ağacı varlığında, 24 milyon ağaçla Aydın’ın birinci sırada olduğunu da belirtmekte yarar görüyorum." dedi.

‘ŞENLİK İÇ TANITIMA DA DESTEK OLDU’

Şenlikte stant açarak çeşitli tip ve özelliklerde ürünleri halka tanıtan ZZTK, bilgilendirme broşürleri ve küçük ambalajlarda zeytin ve zeytinyağı örnekleri dağıttı. Aynı zamanda çocuklara yönelik yapılan yarışmalarda ödül olarak, zeytin ve zeytinyağı ürünleri dağıtıldı. Dış tanıtımın yanısıra Türkiye'de zeytin ve zeytinyağını sevdirmek ve bilinirliğini arttırmak amacıyla iç tanıtıma yönelik faaliyetlere de destek verdiklerini belirten ZZTK Başkanı M.Kadri Gündeş, “Şenlik vasıtasıyla iç tanıtıma bir nebze olsun destek olabilmek adına bilgilendirme broşürleri, zeytin ve zeytinyağı ürünlerini dağıttık. Zeytin ve zeytinyağına karşı ilginin yoğun olması, sevindirici bir durum. Yurdumuzda zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmalıyız ki zeytinimiz markalaşsın ve dışsatımlarımız da güçlensin. Festival sırasında ziyaretçilere dağıtılan tuz oranı düşük zeytinlerin beğenilmesi, halkımızın tercihlerinin de zamanla değişebileceğini gösteriyor. Zeytin Hasat Şenliği'ne halkın gösterdiği ilgi memnuniyet verici, Aydın Büyükşehir Belediyemiz'in önümüzdeki yıllarda da hasat şenlikleri düzenleme kararı, sektörümüzde memnuniyetle karşılanmıştır.” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: zeytinyağı, hasat şenliği
Link: Aydın Zeytin Hasat Şenliği festival havasında geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız