Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  İncir »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


İncirde akma sona erdi, yüzler gülüyor

Geçen hafta incirde hava şartlarından dolayı başlayan akma sona erdi. İncirlerin dalında kurumaya başladığını belirten üreticilerden Sabri Eyüpoğlu akma, ballı basra ve kırmızı örümcek hastalığından dolayı bahçelerde zarar meydana geldiğini söyledi.

Germencik ovasında incir tarlalarında görülen hastalık, havaların ısınması ve çiy yağmaması sonucu sona erdi. Eyüpoğlu, “Havalar düzeldi, incirimiz de düzeldi. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. İncirde akma sona erdi, artık dalında kuruyor. Biraz da olsa basra ve kırmızı örümcekten kaynaklanan sıkıntı var. İncirde yaprak dökülmesine sebep oluyor. Bu da incirinin iyi kurumasına engel oluyor. Onun dışında bir sıkıntı görünmüyor. İncirin dalında akmasıyla az da olsa bir ürün kaybı söz konusu ama bu o kadar önemli değil. Bu yıl havalar böyle giderse incirimiz çok güzel olacak. Fiyatlar da iyi olacak. Hem üretici hem de incir satıcıları için iyi bir yıl olacağa benziyor.” dedi. Bu yıl incir üretiminin düşük olmasının fiyatını da etkileyebileceğini belirten Sabri Eyüpoğlu, “Şimdilik ürünün kalitesinde ciddi sıkıntı yok. Üreticinin yüzü bu sene güler. Fiyat da iyi olacak. Bugün incirde ortalama fiyat 5-6 TL; yemeklik incir 10-15 TL arasında olacak gibi. Şimdilik düzelme var. Havalar iyi giderse daha güzel olur. Üreticiyi de işletmeciyi de tatmin edecek. Fiyatı yüksek olabilir.” dedi.

Germencik ovasında incir bahçesindeki akmaların büyük oranda sona erdiğini belirten Zeki Günday da hasada başladıklarını söyledi. Az da olsa rekoltede kayıp olduğunu ancak havaların düzelmesiyle incirdeki kurumanın normale döndüğünü ifade eden Günday, “İlk zamanlar incirimizdeki akma bizi korkuttu. Şimdi düzelme var. Artık incirimiz dalında akmadan kuruyor. Buna çiy ve yağan yağmurlar sebep olmuştu. Havalar böyle giderse incirimiz güzel olacak. Hasada da başladık. İlk akan incirler artık hurda incir olacak ama şimdi incirimizin kuruması yüzümüzü güldürüyor.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: incirde akma, incir
Link: İncirde akma sona erdi, yüzler gülüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız