Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Kiraz, Vişne »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 

 
‘Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu’ Bursa’da toplanıyor
 
BURSA - Türkiye’nin kiraz ihracatını artırmaya, kiraz-vişne yetiştiriciliğinin geliştirilmesine ve modernleştirilmesine yönelik çalışmaların düzen ve işbirliği içinde yürütülebilmesi amacıyla kurulan Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu, 18’inci toplantısını Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ‘Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu’ 10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıda geleceğe dönük planları masaya yatıracak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Çalışma grubu; Bakanlığımız konu uzmanları yanında üniversite öğretim üyeleri, özel sektör temsilcileri ve üreticilerden oluşmaktadır. Kiraz-Vişne Çalışma Grubu yılda bir defa resmi olarak toplanmakta ve bu toplantı her yıl ülkemizin kiraz-vişne yetiştiriciliğinde önde gelen illerinden birinde gerçekleşmektedir. Bu yıl gerçekleştirilecek 18. Toplantı Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapılacaktır.
 
Birinci günün sonunda Kestel ilçesi, Babasultan köyünde, kiraz-vişne yetiştiricilerinin sorunlarının tartışılacağı bir panel düzenlenecektir. Bakanlık (Araştırma-Yayım)-Üniversite-Özel Sektör-Üretici bağının iyi kurulduğu bu örnek Çalışma Grubu’nun da çok ciddi katkılarıyla, ülkemiz son yıllarda özellikle kiraz yetiştiriciliği ve ihracatında büyük hamle yapmıştır. Grubun kurulduğu yıl olan 1997 yılında 215 bin ton olan kiraz üretiminin 18.000 tonu ihraç edilmiş ve 28.3 milyon dolar gelir elde edilmişken, 2012 yılı kiraz üretimi 480 bin tona, kiraz ihracatı 46.477 tona çıkmış, elde edilen ihracat geliri ise 131 milyon dolara yükselmiştir. Türkiye gerek üretim, gerek kiraz ihracatı ve gerekse ihracat gelirleri açısından Avrupa ve dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olmuştur.” denildi.(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ulusal, Kiraz-Vişne, Çalışma Grubu
Link: ‘Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu’ Bursa’da toplanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız