Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


İçten filizlenen kavun, iş adamını hastanelik etti

Memleketinden aldığı kavunu Güngören’deki evinde yiyen iş adamı Mahmut Şener, hastaneye kaldırıldı. Şener'in, yediği kavunun içten filizlendiği ve bu yüzden zehirlendiği belirlendi. Doktorlar, içten filizlenme ile meyvelerin bozulabileceğini ve bir takım rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.

Bayram sonrası Kırıkkale'den İstanbul'a dönerken yoldan aldığı kavunu Güngören'deki evinde kesen Mahmut Şener, kavunun içten filizlendiğini gördü. Küçük bir dilim tadan Şener, bir süre sonra rahatsızlandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Şener, iğne ilaçla sağlığına kavuştu. Hastane yetkilileri, Şener'in içten filizlenen kavundan zehirlendiğini belirledi.

İlk kez böyle bir olaya şahit olduğunu dile getiren Şener, “Bunu bayram dönüşünde gittiğim Kırıkkale’de aldım. Buraya gelip kestiğimizde kavunun çekirdeklerinin içten filizlendiğini gördük. Şu ana kadar da hiç görmediğim bir şey. İçten yeşermiş. Bir dilim kesip yedim. O gün hastaneye gittim. İğne falan yaptılar. Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum.” diye konuştu.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. İbrahim Süre de, meyve yeme sonrası yaşanabilecek bu tür rahatsızlıkların, beklemeye bağlı bayatlamayla içten yaşanabilecek kimyasal bazı değişimle ortaya çıkabileceğini söyledi. Meyvenin, kabuğu sayesinde korunduğu için içte bir mikrop durumunu söz konusu olmayabileceğini dile getiren Süre, “Bayatlama dediğimiz eskime ile meyvenin içinde kimyasal problemlerin armasına bağlı olabilecek değişikler, kişi o meyveyi yediğinde rahatsızlık yapar. Bundan mikrop olmayabilir. Kişi o gıdaya karşı tahammülsüzlük gösterir. Yine aynı şikayetlerle gelebilir. Yine karın ağrısı, kusma, ishal, bulantı, terleme ve bazen ateş.” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
13.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kavun, içten filizlenen kavun, iş adamını hastanelik etti
Link: İçten filizlenen kavun, iş adamını hastanelik etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız