Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Salihli’de Üzümde İlaç Kalıntısı Semineri Düzenledi 

SALİHLİ’DE ÜZÜMDE İLAÇ KALINTISI SEMİNERİ DÜZENLEDİ


MANİSA (İHA) - Salihli’nin en önemli ihraç ürünlerinden olan çekirdeksiz kuru üzümde yaşanan ilaç kalıntısı sorunu nedeniyle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ticaret borsası, ziraat odası ve TARİŞ ile ortaklaşa eğitim semineri düzenlendi.


Eğitim çalışmaları sonrası yapılan açıklamada “Ülkemizden ihraç edilen çekirdeksiz kuru üzümün yaklaşık yüzde 80’i Manisa’dan gerçekleşmektedir. 2011 yılı itibarı ile Manisa’dan 231 bin ton kuru üzüm ihracatı gerçekleşmiş, bunun yanı sıra 175 bin ton da sofralık yaş üzüm ihracatı gerçekleşmiştir.

İlçemizde 120 bin dekarlık bağ alanıyla çekirdeksiz kuru üzüm ve sofralık yaş üzüm üretiminde önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizden başta Rusya Federasyonu olmak üzere Avrupa Birliği ve diğer ülkelere yapılan ihracatta sorun yaşanmaması, gerek alıcı ülkeler ve gerekse rakip ülkeler karşısında imajımızın olumsuz yönde etkilenmemesi için; ürettiğimiz çekirdeksiz kuru üzüm ve sofralık yaş üzümlerde zirai ilaç kalıntısı sorununun olmaması gerekmektedir. Özellikle ülkemizde üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 87’si ihraç edildiği için çok daha dikkatli olmamız gerekmektedir. Çekirdeksiz kuru üzüm ve sofralık yaş üzümlerde zirai ilaç kalıntısı sorununu çözmek ve kalıntısız ürün yetiştirmek için kullanılacak ilaçlar reçeteli olmalı ve ilaçların etiketinde mutlaka Bağda ruhsatlı olması gerekmektedir. Ruhsatlı olmayan tavsiye dışı ilaçlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Gereksiz ve yüksek dozda ilaç kullanımından kaçınılmalıdır. İlaçların etiketinde belirtilen son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye mutlaka uyulmalıdır. Hasada yakın dönemde yapılacak ilaçlamalarda bekleme süresi kısa olan ilaçlar kullanılmalıdır. Ayrıca ilaç karışımlarına dikkat edilmeli ve bilinçsiz yaprak gübresi kullanımından kaçınılmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Ekleme Tarihi
29.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Salihli, Üzüm, İlaç Kalıntısı, Semineri Düzenledi
Link: Salihli’de Üzümde İlaç Kalıntısı Semineri Düzenledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız