Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Kurt Üzümü Artık Çankaya 

Kurt Üzümü' Artık Çankaya'da Yetişecek

Doğu Asya'nın şifalı bitkisi Gojiberry (kurt üzümü) artık Ankara'nın Çankaya ilçesinde yetişecek.

Çankaya Belediyesi "Onurlu Tokluk Düzenli Beslenme için Kır Kent Kardeşliği" projesi kapsamında ilçenin köylerinde gojiberry yetiştirme seferberliği başlattı.

İnsan vücudunda hücreleri koruma görevi üstlenen antioksidanın en yüksek seviyede bulunduğu meyve olan gojiberry, anti-kanser ilacı olarak da kullanılıyor. Belediye, Kır Kent projesi ile uzun bir akademik araştırmanın ardından 7 köyde gojiberry üretimi çalışması yapıyor.

Evciler, Karahasanlı, Kömürcü, Akarlar ve Yayla mahallelerini kapsayan üretim çalışmasında Çankaya Belediyesi öncelikle iklim ve alan araştırması yaptı. En uygun yetiştirme bölgelerini belirleyen proje çalışanları daha sonra gojiberry bitkisi hakkında bölge halkına eğitim verdi.

Belediye, gojiberry üretimi yapmak isteyen gönüllü çiftçilere goji fidesi temin etti. Aktif tarım faaliyetlerine farklı bir soluk getirmeyi hedefleyen belediye, fidelerden gerekli verimi aldığı takdirde bölgede daha geniş goji üretim alanlarının yaratılmasını sağlayacak.

Aktarlarda kilosu yaklaşık 80 liraya satılan gojiberryler yerli üretime dahil edilmiş olacak.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
12.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kurt Üzümü' Artık Çankaya'da Yetişecek
Link: Kurt Üzümü Artık Çankaya'da Yetişecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız