Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler

Kaliteli Kayısı Altınla Yarışıyor

Olgunlaşma döneminde doluya ve yağmura maruz kalan kayısıda dolu yarası ve yağmura bağlı çil oluşunca Malatya Ticaret Borsasına gelen kaliteli ürünler altın değerinde görülmeye başladı, fiyatlar yükseldi.
 
Olgunlaşma döneminde doluya ve yağmura maruz kalan kayısıda dolu yarası ve yağmura bağlı çil oluşunca Malatya Ticaret Borsasına gelen kaliteli ürünler altın değerinde görülmeye başladı, fiyatlar yükseldi. 
 
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, hasat döneminin ardından ihracat sezonunun bu ayın başında başladığını söyledi. 
 
Üreticilerin hasat döneminde büyük emek vererek pazara getirdiği ürünlerin ihracat sezonundan öncesine göre fiyatının yükseldiğini anlatan Kalaycıoğlu, dolu yarası ve çil olan ürünlerin fiyatının düşük olmasına karşılık, kaliteli ürünün fiyatının yüksek olduğunu belirtti. 
 
Fiyatı 4 lira olan kayısının 5 liraya, 5 lira olan ürünün de 6 liraya yükseldiğini dile getiren Kalaycıoğlu, 1 kilograma 141 ile 160 adet ürün giren ve Avrupa'da 4 numara kayısı olarak bilinen ürünün 4 liraya üreticiden alındığını anlattı. 
 
Kayısı fiyatlarının yükselmesinin üretici adına sevindirici olduğuna dikkati çeken Kalaycıoğlu, üreticilerin ürünlerini pazara sürerken acele etmemesini, ihtiyacı kadar ürünü pazara getirmesini istedi. 
 
İhracatçıların sıkıntısına değinen Kalaycıoğlu, şöyle konuştu: 
 
"Dolu yarası ve çil nedeniyle meyvelerimiz oldukça zarar gördü. Bu zarar gören ürünleri işleyip dış piyasaya sunmak için işçiliğe ağırlık vermek zorundayız. Malum kayısılar insan emeği ile paketlere yerleştiriliyor. Bir işleme tabi tutuluyor. Bu da işçilik girdilerinin yükselmesi demek. Bunu da artık bu sene böyle idare etmek mecburiyetindeyiz. Dolu yarası ve çile maruz kalan ürünlerimiz endüstriyel ve kesilmiş olarak satılır diye düşünüyoruz. Bunların fiyatı kaliteli ürüne göre daha düşük olacak. Allah'tan gelene hamt etmek lazım. " 
 
Kalaycıoğlu, dolu ve yağmura maruz kalmayan bölgelerden gelen ürünlerin de olduğunu, bu ürünlerin de kendilerini mutlu ettiğini aktardı. 
 
Üreticilerin de dolu yarası ve çil nedeniyle fiyatları iyi bulduğunu ifade eden Kalaycıoğlu, "Bu rekoltede 5-6 lira iyi bir fiyat" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kaliteli Kayısı Altınla Yarışıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız