Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Aspir »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Aspir ekiminin yaygınlaştırılması planlanıyor

YOZGAT (CİHAN)- Türkiye’nin önemli tarım alanlarına sahip Yozgat’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilde aspir ekiminin yaygınlaştırılması için çiftçilere yönelik seminerler düzenliyor.


Sarıkaya İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaettin Özdemir, köy muhtarları, çiftçiler ve konuşmacı olarak Türkiye Aspir Derneği Başkanı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem katıldı.

İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, yaptığı konuşmada, Yozgat genelinde sulu tarım az yapıldığını, en fazla hububat ürünlerine yönelik ekim yapıldığını belirterek, aspir ekiminin çiftçilere ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını söyledi. Özdemir, "Bölgemizde sulu tarım az olduğu için çiftçimiz bir yıl ektiği tarlasını ikinci yıl nadasa bırakmak zorunda kalıyor. Ama aspir ektiği takdirde tarlasından hem ürününü alıyor hem de nadasa bırakmamış oluyor. Aspir, kurak iklime en fazla dayanıklı bitkidir. Pazar sıkıntısı olmayan alım garantili gübre ve tohum desteğini özel şirketler sağlıyor. Bu kapsamda aspirde başarı sağlanırsa özel şirketler mazot ve değişik destekler de sunmak istiyor. Buğdaya göre girdi maliyetleri de çok düşük. Bu yüzden çiftçilerimizin aspir ekimine yönelmelerini istiyoruz." dedi.

Türkiye Aspir Derneği Başkanı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem de aspir bitkisi hakkında çiftçilere bilgi verdi.
 
 
 
 
 
 
 
CİHAN

Ekleme Tarihi
11.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: aspir
Link: Aspir ekiminin yaygınlaştırılması planlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız