Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Buğday, Arpa  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 IcerikbannerUrl


Kütahya'da buğday kalitesi artıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya'da buğday kalitesinin her geçen gün attığını dile getirdi.

Türkiye'de kalite buğday olması sebebiyle zaman zaman ithalat yapıldığını belirten Gümüş, "Kütahya İl Müdürlüğü olarak 2009 yılı il yayım programımız da ihtiyaç ve sorun olarak tespit edilen Buğday üretiminde verim ve protein değeri düşüklüğü konusunda çiftçi toplantılarında kaliteli sertifikalı tohum kullanımı, toprak analizi sonucuna göre zamanında gübreleme ve bakım işlemlerinin yapılmasıyla bu sorunları çözüleceği çiftçilerimize aktarılmıştır. Bakanlığımızın 2013 yılından itibaren Tarımsal Yayımın Desteklenmesi Projesi kapsamında demonstrasyonlar için kaynak aktarmaya başlaması sonucunda ilimizde Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescil edilen verimi ve protein değeri yüksel Buğday Çeşitleri demostrasyonları kurulmuştur.

2013 Yılında Ziraat Odaları ve diğer üretici örgütlerinin katılımı ile İl Grup Toplantısı düzenlenerek yeni tescil edilen çeşitler tanıtılmıştır. Türkiye'nin sorunu olan kaliteli ekmeklik buğday üretimi yapılamadığı için zaman zaman buğday ithal ederek kendi ürettiğimiz buğday çeşitlerini paçal yaparak un üretiminde kullanmaktayız. Toprak Mahsulleri Ofisi nin buğday alım kriterlerinden protein değerinin yüzde 10,5'in üzerindeki buğdayların kaliteli buğday olarak alındığından kuru alanlar için protein değeri ve verimi yüksek olan Harmankaya, Altay 2000, sulu alanlar için ise Yunus Buğday çeşidinin Kütahya'ya uygun çeşitler olarak çiftçilerimize tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kaliteli buğday, Kütahya, buğday
Link: Kütahya'da buğday kalitesi artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız