Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Çavdar, Yulaf  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Ticaret-Pazarlama
 Ticaret-Pazarlama
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Un ve makarna sanayi
 Yem Sanayi
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Tohum Takas Şenliği Yapıldı

MUĞLA (İHA) - Muğla’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği çiftçi vatandaşların büyük ilgisini çekti. Muğla Belediyesi taraıfndan yerel tohumların korunması ve desteklenmesini amaçlayan şenlik, Konakaltı Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.
 
Şenlik kapsamında panel, turşu yarışması, yerel tohum takası, sergiler gibi etkinlikler yer aldı. 2. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne Yeşilyurt Beldesi, Kafaca Beldesi, Dokuzçam Köyü, Özlüce Köyü, Kozağaç Köyü, Yaraş Muhtarlığı da katıldı. 2. Yerel Tohum Takası Şenliği’ni Muğla Belediyesi, Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Köy-Kooperatif Birliği, Muğla Kent Konseyi, Muğla Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ziraat Mühendisleri Odası, Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesi, Muğla Yörük Obaları Derneği, Muğla Çevre Geliştirme Derneği, Muğla Akdeniz Yeşilleri Derneği, Muğla Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi destek verdi.
 
Şenliğin açılışında konuşan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, “Ülkemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin zenginliğini hepimiz biliyoruz. Biyolojik çeşitliliğe bağlı olarak gelişen yerel ürünler de kültürel çeşitliliği desteklemektedir. Yerel tohumlar doğanın her türlü olumsuz etkisine ayak uydurma yeteneğine sahiptir. Yerel tohumların içinde doğanın zor koşullarına uyum vardır, hastalıklara dayanım vardır, çeşitlilik vardır ve en önemlisi hayatın sürdürülebilir gücü vardır. Müdürlüğümüz grup çalışmasında yerel tohumların üretimde ve ıslah çalışmalarındaki önemi., sağlıklı tohum temini, tohumların saklanması, doğal koruma yöntemleri gibi çeşitli konularda eğitimlerle katkıda bulunmuştur. Düzenlenen turşu yarışmasında yerel ürünlerle yapılmış ve kadınlarımızın maharetli elleri ile hazırlanmış turşuları da görme şansı bulacağız. Müdürlüğümüz olarak gen kaynaklarımızın ve kültür zenginliğimizin korunması adına Yerel Tohum Çalışma Grubunu destekliyor ve bu çalışmaların devamını diliyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından önce Turşu yarışması düzenlendi. Turşu yarışmasında 14 üretici katıldı. 4 jüri üyesi tarafından turşular tek tek tadılırken, turşularda koku, tat ve renklere göre değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirme sonunda Yeşilyurt mahallesinden Salih Soyman birinci, Kafaca mahallesinden Ayanımah Ülkü ikinci ve Yaraş mahallesinden Songül Kara’nın yaptığı turşu üçüncülük elde etti. Şenlikte ayrıca yerel tohumlar üreticiler arasında takas yapıldı.
 

Ekleme Tarihi
04.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tohum Takas Şenliği, turşu, yohum, şenlik, Muğla
Link: Tohum Takas Şenliği Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız