Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Çavdar, Yulaf  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Ticaret-Pazarlama
 Ticaret-Pazarlama
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Un ve makarna sanayi
 Yem Sanayi
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
targel personel tablet dağıtımı 

               TARGEL personeline mobil tablet bilgisayar dağıtımı
Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ilçe müdürlüklerinde görev yapan 152 personele, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında mobil tablet bilgisayar dağıtıldı.

Müdürlük toplantı salonundaki dağıtıma Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Müdürümüz İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt katıldı. Bu tabletler sayesinde Eskişehir’de tarım alanındaki her türlü üretim, yetiştirme, işleme ve pazarlamadan oluşan tarımsal faaliyetler Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile kayıt altına alınacağı belirtildi.

Vali Yardımcımız Çetin, teknolojinin tarımla iç içe olmasının üretim açısından olumlu sonuçlar doğuracağını , sağlıklı bireyler yetiştirmek için bilinçli tarımın şart olduğunu belirtti.

İl Müdürü Söğüt ise, bu çalışmayla birlikte; arazinin büyüklüğüne bakılmaksızın kendi adına bitkisel üretim, hayvancılık faaliyeti veya su ürünleri üretimi yapan tek yönetim altındaki tarımsal üretime konu ekonomik birimlerin adres, kimlik bilgileri, tarımsal faaliyet bilgileriyle tarım alet makine ve ekipmanlarını belirleyip kayıt altına alacaklarını söyledi.

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemini oluşturma çalışmalarını 30 Ağustos’a kadar bitireceklerini belirten Söğüt, “TÜKAS’a yapılan kayıtlar, tarımsal faaliyetin belirlenmesine yönelik olacak. Bu kayıtlar hiçbir şekilde mülkiyet tespitinde esas alınmayacak ve mülkiyet hakkı doğurmayacaktır” dedi.

Ayrıca Söğüt; Tarım işletmelerinin tarımsal faaliyetlerinde kullanılan girdilerin temininde TÜKAS’a kayıtlılık esas alınacağını, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hareket edilerek sisteme kaydedilen verilerin kullanım ve paylaşım hakkının, Bakanlığa ait olacağını belirtti.

Kaynak: İHA

Ekleme Tarihi
19.07.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: TARGEL personeline mobil tablet bilgisayar dağıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız