Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Kasım 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Pamuk »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Ticaret-Pazarlama
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Yağ sanayi
 Yem sanayi
 Tekstil sanayi
 Biyodizel
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
hassas tarım 

                                                         Hassas Tarım Uygulamalarında Tarla Günü
Çukurova Kalkınma Ajansı’nın İş Koşulları ve Yaşam Kalitesini İyileştirmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yürütülen “Tarımda İleri Teknolojilerin Kullanımına Yönelik Olarak Hassas Tarım Uygulama Altyapı Geliştirme ve Sistem Oluşturma Projesi” Pilot Uygulama Tarla Günü Töreni Çiftçi Rifat Kodal’ın Yüreğir ilçesi Camili Köyünde bulunan arazisinde yapıldı.

Etkinliğe, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Konuralp Sezgili, Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Fatih Asak, Karataş Zirat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, Proje Danışmanı Doç. Dr. Ufuk Türker, Proje Danışmanı Dr. İbrahim Güçdemir, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan, Genel Sekreter Mustafa Hızlı ile ATB Ar-Ge Sorumlusu Dr. Kenan Boyacı ve çiftçiler katıldı.

Etkinlikte konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Adana Ticaret Borsası ve Kalkınma Ajansının birlikte yürüttüğü “Hassas Tarım Uygulamaları” projesi yalnız bölgemiz için değil ülkemizin tamamı için önemli bir projedir. Çünkü dünyada sadece teknolojide gelişmiş ülkeler değil, tarımda gelişmiş ülkeler yani Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika, Brezilya, Arjantin dahil artık hassas tarıma geçiyorlar. Türkiye’de bu biraz yavaş götürülüyor gibi ama Adana’da uyguladığımız bu projeyle inşallah bizler bunu hızlandıracağız. Bildiğiniz gibi bu proje tarımda ileri teknolojinin kullanıldığı bir projedir. Çukurova’da çiftçilerimiz ileri teknolojiyi kullanıyor ama bu daha ileri bir teknoloji. Hem daha ekolojik bir tarım hem de gübreden yüzde 40 tasarrufu ve üründe verimi arttırmayı amaçlayan bir projedir. Bu proje beklendiği gibi başarılı olursa 1-2 yıl sonra Hassas Tarımın tüm çiftçiler arasında yaygınlaşacağını düşünüyorum. Bu uygulamaya katkıda bulunan Kalkınma Ajansına, danışman hocalarımıza, çiftçilerimize, tarla sahibi Rifat Kodal Bey’e ve projemize makine veren Cansa ile Keskinlere de ayrıca çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: IHA

Ekleme Tarihi
22.08.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Hassas Tarım Uygulamalarında Tarla Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız