Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Kanola  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Yağ sanayi
 Yem sanayi
 Biyodizel
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
Kanola 


Önder Çiftçi'den Kanola Alım Fiyatı Açıklaması

TEKİRDAĞ (İHA) - S.S. Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Güngör yaptığı yazılı açıklamada, derneğin kanola alım fiyatını açıkladı.
 
Güngör açıklamasın da, S.S Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak yıllara göre değişmekle birlikte Türkiye’de üretilen yağlık kanola bitkisinin %50 ye yakınının kooperatif olarak mubayaa edildiğini ifade ederek şunları kaydetti;” Yönetim kurulumuzca belirlenen 2013 hasat sezonu kanola alım fiyatlarımız ; %41 yağ oranlı kanola için 1.213 TL /Ton olarak belirlenirken, %45 yağ oranlı kanola için 1.285 TL/Ton olarak belirlenmiştir. Üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.”
 
Güngör açıklamasında Trakya çiftçisinin kurtuluşu olan kanolanın, kalp sağlığı açısından zeytinyağı ile birlikte en kaliteli bitkisel yağ olduğunun tüm bilim kuruluşları tarafından kabul gördüğünü belirterek;” Bölgemizde dörtlü münavebe sisteminin uygulanması ile topraklarımız korunacak ve sürdürülebilir bir tarım yapmak mümkün olacaktır. Kanola ülkemizde 2,8 milyar dolar olan yağ ithalatını azaltacak ve çiftçilerimizin gelirini yükseltecek, yakın bir zamanda gereken önem verildiğinde hem yağ açığımız kapanacak hem de halkımız yerli kaliteli yağ tüketebileceklerdir. “dedi.
 
Güngör, kanola çiçeklerin az olduğu dönemde çiçek açtığından dolayı, arılara besin verme ihtiyacı ortadan kalkacağını belirterek;” Çiçeklerinde bulunan nektar ve polen sayesinde bal verimliliği artacaktır. Arıların dünyamız bakımından önemi düşünüldüğünde uygun olan her yere kanola ekmek gerekir. Kanola ülkemiz arıcılığın gelişmesinde büyük rol oynamakta, yaz aylarının başında hasada başlandığı için, hammaddenin bittiği dönemde yağ fabrikalarına hammadde olmaktadır. Ayrıca üreticilerimiz için erken gelir kaynağı demektir. Erken hasat edildiği için ikinci ürün tarımı yapıldığı bölgelerde ikinci ürüne avantaj sağlamaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kanolanın ülkemizdeki ekim alanının artması için elinden geleni yapmaktadır. Üreticimiz ürettiği her 1 kilogram kanoladan 0,40 kr prim desteği almaktadır. Bu destek miktarı bakanlığımızın bu bitkiye verdiği önemi göstermektedir” dedi.

Ekleme Tarihi
02.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kanola
Link: Önder Çiftçi'den Kanola Alım Fiyatı Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız