Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
Düzce 

 DÜZCE (İHA) - Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, üreticinin gelirini arttırmak amacıyla ve Düzce'de fındığa alternatif çalışmalar kapsamında çeltik projesinin uygulandığını söyledi. Ünal, üreticiye yaklaşık 25 ton civarında çeltik tohumu dağıttıklarını, üretim alanının 3 bin 500 dekar civarında olacağını belirtti.

 

Düzce'nin Konuralp Beldesinde çiftçiye çeltik dağıtım töreni yapıldı. Burada konuşan İl tarım müdürü Ünal, 2009 yılından itibaren Düzce'de çeltik üretimini geliştirme projesinin uygulandığını kaydederek “Proje için İl Özel İdareden destek alıyoruz. Ayrıca çiftçi katkısı alıyoruz. Bunlar karışlığında Düzce'deki çeltik üreticilerin sertifikalı çeltik tohumu getiriyoruz. 25 ton civarında çeltik dağıttık. Projenin uygulanması ile beraber Düzce'de çeltik alanları bin 300 dekardan 2 bin 600 dekara yükseldi. Bu sene 3 bin 500 dekar civarında olacak. Ayrıca verim ve kalitede ciddi artış oldu” diye konuştu
 
DÜZCE'DE BUĞDAY ÜRETİMİ GELİŞTİRİLECEK
 
Üreticinin gelirini arttırmak amacıyla ve Düzce'de fındığa alternatif çalışmalar kapsamında çeltik projesinin uygulandığını belirten Ünal, buğday üretiminin de geliştirileceğine dikkat çekerek “Bu projemiz 3. yılını tamamlayacak. İnşallah bunun aynısını buğday üretimde de yapacağız. Bu projede güzel, başarılı sonuçlar aldık. Şu anda 2 yıldır Düzce'de buğday üretim tekniğinin analizini yapıyoruz. Sonbaharda sertifikalı tespitlerimizi yaptık. Aynı projeyi buğday üretiminin geliştirilmesinde kullanacağız. Başarılı sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.
Düzce Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, tohum dağıtımının çiftçi için bulunmaz bir destek olduğunu söyledi. Sulama ücretleri ile ilgili hatırlatmada bulunan Kavak “30 TL çeltik fiyatı dönüm başına iken 45 TL'ye çıkmasını istemiyoruz. Çiftçiye katkı sağlayalım derken zarar ettirmeyelim. Düzce için bulunmaz alternatif bir ürün. Düzce 10 bin dekar gibi alana dikilecek çeltik alanımız var. İnşallah bu her yıl artar. Geçen yıl 2 bin 500 tona yakın çeltik çıktı. Düzce'de bu yılda 5 bin tona çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından çiftçilere çeltik tohumları dağıtıldı.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.05.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Düzce'de çiftçiye çeltik desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız