Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

İthalatta kota ve tarife kontenjanı -Pamuk ipliği ithalatında açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esasları belirlendi -Bir ithalat lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 20 bin kilogramı geçemeyecek

ANKARA (A.A) - Pamuk ipliği (ağırlık itibariyle yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren ve perakende olarak satılacak hale getirilmemiş olanlar) ithalatında açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esasları belirlendi.

     Ekonomi Bakanlığının, ''İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

     Buna göre, tarife kontenjanı başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için İthal Lisansı Başvuru Formu, usulüne uygun bir şekilde doldurularak Ekonomi Bakanlığına gönderilecek. Tebliğ kapsamında yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkili olacak.

     Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre ''ilk gelen ilk alır'' yöntemiyle dağıtılacak. Başvuru sırasının belirlenmesinde Bakanlık genel evrak giriş tarih ve numarası esas olacak, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

     Bir ithalat lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 20 bin kilogramı (net) geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek. Tarife kontenjanı konusu eşya ancak ithal lisansın geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girebilecek. İthal lisansı devredilemeyecek.

     Gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, ithal lisansında kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam yüzde 5'ten (yüzde 5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemeyecek. Ancak, ithalatı gerçekleştirilen fazla miktar ilgili ithalatçının bir sonrası lisansından mahsup edilecek.

 
    Tebliğ, yürürlüğe girdi.

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthalatta kota ve tarife kontenjanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız