Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Ocak 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri

KARADENİZBİRLİK'TE 'SOYA' DÖNEMİ
- 2011-2012 YAĞLIK SOYA ÜRÜN ALIM KAMPANYASINI BAŞLATAN KARADENİZBİRLİK, ÇİFTÇİYE KİLOGRAM BAŞINA 80 KURUŞLUK AVANS FİYAT BELİRLEDİ
- KARADENİZBİRLİK GENEL MÜDÜRÜ ERARSLAN:
- "ÜRETİCİLERİMİZE, PİYASA ŞARTLARINA GÖRE İLAVE FİYAT FARKI ÖDEMESİ DE YAPILACAK"



SAMSUN (İHA) - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(KARADENİZBİRLİK) 2011-2012 yağlık soya ürün alım kampanyasını 80 kuruşluk avans fiyat belirleyerek başlattı.
 
Genel Müdür Ünal Erarslan, "Hedefimiz 2 bin ton alım yapmak" dedi.
 
Bu yıl bölgede ve ülke genelinde soya ekiminin geçen yıla oranla arttığına dikkat çeken Ünal Erarslan, "Yağlı tohumlara yapılan destelemeler dikkate alındığın soya üretiminin bölgemiz için gelişmeye açık olduğu izlenmektedir. Soya üretimine devletçe verilen primde bu yıl önemli artış gerçekleştirildi. Örneği, sertifikalı soya fasulyesine kilo başına 50 kuruş destek verildi. Birliğimiz de soya üretimi yapan çiftçiye her türlü ayni ve nakdi desteği sürdürmektedir" diye konuştu.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK
 
Bölgede yaklaşık 30 bin soya üreticisi olduğunu hatırlatan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Birliğimiz, serbest piyasadaki fiyat oluşumunda her zaman üretici lehine belirleyici olmuştur. Amacımız üreticinin alın terinin gerçek değerini bulması, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanmasıdır. Böylece bitkisel yağda dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

PEŞİN ÖDEME, FİYAT FARKI
 
Ürün fiyatının belirlenmesinde başlıca faktörler olarak 'ithal ürün ve hamyağı' fiyatları, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri gibi maddeleri sıralayan Erarslan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Birliğimiz yaklaşık 2 bin ton ürün alımı hedefliyor.
 
Alınan ürünlerin bedelleri üreticilerimize peşin olarak ödenecek ve piyasadaki gelişmeler dikkate alınarak üretici ortaklarımıza ilave fiyat farkı ödemesi de yapılacaktır. Birliğimiz gerek alım kampanyasında, gerek ürün bedeli ödemelerinde 33 yıldır öncelikle üretici menfaatlerini ön planda tutarak yağlı tohum ekilişlerini desteklemektedir."

Ekleme Tarihi
26.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karadenizbirlik'te 'Soya' Dönemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız