Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
kene ilaç 

Ankara’nın Polatlı İlçe Belediyesi hastalık taşıyıcısı kene ve uçkun gibi zararlılara karşı şehir şehit merkeziden ilaçlama çalışması başlattı.

Polatlı Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri 2 tim halinde Gülveren, Şentepe, Mehmet Akif, Çamlıca mahalleri başta olmak üzere park, bahçe ve yeşil alanlarda Tarım Bakanlığından onaylı malzemelerle ilaçlıyor. Şehirde halkın sağlığı için yapılan ilaçlama çalışmalarının kış aylarında kümes gibi hayvan barınaklarının virütik hastalıklara karşı ilaçlandığını ifade eden Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Havaların ısınmasıyla birlikte uçkun mücadelesine ağırlık veren ekiplerimiz, böceklenmelere karşı sistemik etkili ilaçlar kullanıyor. Kenelere karşı parklardaki otların üzerine ve larva üreme sahası olduğun tespit edilen 105 küçük su birikintisi olan bataklık alanda ilaçlama çalışması yürütüyor." dedi.

 Başkan Çelik, "Belediyemiz tarafından Mart ayında başlatılan haşarat, sivri ve karasinek larvası imha çalışmaları, mezbahana ve besihaneler çevresi, belediye çöplüğü, şehir etrafında bulunan açık alanlar su birikintisi bulunan bataklık alanlarda yapılmaktadır. Sabah erken ve akşam geç saatlerde şehir de bulunan yeşil alan, logar, çöp konteynerlerini çevreye zarar vermeyen AB standartlarına uygun, Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlarla günlük, haftalık, aylık, programlar dahilinde düzenli olarak ilaçlanmaktadır." diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Yakup Çelik, halktan çöplerini poşetle dışarı çıkartmalarını, çevrelerinde bulunan su birikintisi bataklık alanları ve her türlü şikayetlerini Alo 153 yada 623 45 45 nolu telefona bildirmelerini istedi.(Cihan)

Ekleme Tarihi
01.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Polatlı Belediyesi kene ve uçkun ilaçlaması çalışması başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız