Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
hasat 

Çiftçinin Yüzü Gülüyor
 
AKSARAY'DA 2011 HUBUBAT HASAT DÖNEMİ SONA ERDİ, 2010 YILINDA 800 BİN TON OLARAK GERÇEKLEŞEN REKOLTE 2011 YILINDA 1 MİLYON 250 BİN TONA ULAŞTI -GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÖZTORUN: ''HUBUBATTA REKOLTE VE KALİTE YÜKSEK''

AKSARAY (A.A) - Adem Koçak - Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Öztorun, Aksaray'da 2011 hasat döneminin tamamlandığını belirterek, 2010 yılında 800 bin ton hububat rekoltesi gerçekleştiğini, rekor yağışlarla birlikte 2011 yılı üretim döneminde toplam rekoltenin tahmini olarak 1 milyon 250 bin tona yaklaştığını söyledi. 
     Öztorun, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray da toplam arazinin yüzde 54.4'ünü oluşturan tarım alanın 420 bin 430 hektar olduğunu, bununda yüzde 86'sında kuru, yüzde 14'ünde sulu tarım yapıldığını bildirdi. 
     Aksaray'ın zirai üretimde Türkiye'de ilk 35 il içinde yer aldığını belirten Öztorun, tahıllar, şeker pancar, yem bitkileri, yumrulu bitkiler, sebze, çerezlik ve yağlık ayçiçeği gibi ürünlerin Aksaray'da üretiminin yapıldığını vurguladı. 
     2011 yılı hububat hasat döneminin Aksaray'da sona erdiğini, yüksek rekolte ve kaliteli ürün ile çiftçinin bu yıl daha iyi kazandığını ifade eden Öztorun, şunları kaydetti: 
     ''Aksaray'da rekor yağışlar, özellikle kıraç alanlardaki ekili ürünün su ihtiyacını karşıladı. Ekili alanlarda süne, kımıl ve diğer hububat hastalıkları ile ilgili yaptığımız mücadelelerin de katkısıyla hububat üretiminde il genelinde ortalama yüzde 50 rekolte artışı gerçekleşti. 2010 yılında toplamda 800 bin ton olarak gerçekleşen hububat rekoltesi, bu yıl yaklaşık olarak 1 milyon 250 bin tona ulaşmıştır. Bu durum çiftçileri olduğu kadar bizleri de memnun etmiştir.'' 
     
     TARIMSAL SANAYİ DE HIZLA BÜYÜYOR 
     
     Aksaray'da tarım ve hayvancılığın, sanayisi ile birlikte geliştiğini anlatan Öztorun, özel müteşebbisler tarafından tahıl siloları, ham yağ fabrikaları kurulduğunu belirtti. 
     Tarımsal faaliyetlerin daha bilinçli yapılması için çiftçi eğitimlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Öztorun, şöyle devam etti: 
     ''İl Müdürlüğümüz bünyesindeki ziraat mühendislerimizle birlikte çiftçi eğitimi ve bilinçli tarım yapılmasına ağırlık veriyoruz. Bakanlığımızca çiftçilere verilen bitkisel ve hayvansal desteklemeler yanında, modern tarım alet ve ekipmanlarının desteklenmesi ve yapılan bu desteklemelerin etkin, yaygın olarak uygulanması, tarımsal üretimde verim ve kalite artışına katkı sağlamaktadır.'' 

Ekleme Tarihi
11.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçinin Yüzü Gülüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız