Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

''Hobi bahçesinde'' hasat zamanı

''Hobi bahçesinde'' hasat zamanıGaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde personel için 3 dönüm alanda oluşturulan ''hobi bahçesinde'' biber, soğan, maydanoz, kabak gibi bazı ürenlerin hasadı başladı.


Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde personel için 3 dönüm alanda oluşturulan ''hobi bahçesinde'' biber, soğan, maydanoz, kabak gibi bazı ürünlerin hasadı yapılıyor.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde kısa bir süre önce 3 dönüm alanda oluşturulan ''hobi bahçesinde'' sebze-meyve yetiştirmek için yaklaşık 60 personel başvurdu. Başvuru yapan personelin yerleri kurayla belirlendi.

50'şer metrekarelik hobi bahçelerinde sebze-meyve yetiştiren personel, bazı ürünlerin hasadına başladı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde araştırma görevlisi olan Öznur Öz Atasever, hobi bahçesinde hasat döneminin başladığını belirterek, ''Hobi bahçemizde ektiğimiz biberlerimiz, maydanozlarımız, soğanlarımız, kabaklarımız çıktı, hasadını yapmaya başladık. Domateslerimiz çok kızarmadı ama çok yakında onları da hasat edeceğiz inşallah'' dedi.

Yabancı Diller Bölümü'nde görevli okutman Osman Öncü ise ''Araştırma bahçesinde gördüklerimiz, köyde yetişmiş olmak hobi bahçesi istememe sebep oldu. Aslında meyve-sebze yetiştiriciliğine merak özümüzde var. Başta rektörümüz olmak üzere üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Bize hobi bahçesi imkanı sağlayarak güzel şeyler yapmamıza sebep oldular'' diye konuştu.






tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
04.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hobi bahçesi, hasat, biber, soğan, maydonoz, kabak, gıda tarım
Link: Hobi bahçesinde hasat zamanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız