Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Kilosu 20 bin liraya varan bitkinin hasadı başladı -Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen ve çok çeşitli alanlarda kullanıldığı için ''mucize bitki'' diye adlandırılan, kilosu 10 ile 20 bin lira arasında satılan safranın hasadı törenle başladı -Safranbolu Kaymakamı Azcan: -''Kalitesini ve üretim miktarını artırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz''

KARABÜK (A.A) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen ve çok çeşitli alanlarda kullanıldığı için ''mucize bitki'' diye adlandırılan, kilosu 10 ile 20 bin lira arasında satılan safranın hasadı törenle başladı.
     Ağustos ayında dikimi yapılan ve kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı boyayabilme özelliğine sahip safranın hasadı dolayısıyla Yazı köyde safran yetiştiricisi İrfan Parmak'ın tarlasında tören düzenlendi.
     Törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Çetin Ayvalık, safran hakkında bilgi verdi.

     Kaymakam Gökhan Azcan, törende yaptığı konuşmada, kasım ayında mor renkli ve hoş kokulu çiçekleri açan safran bitkisinin, sabah erken saatlerde güneş tam doğmadan önce toplandığını söyledi.

     Safranbolu'nun lokum ve üzümden sonra 3.güzelinin safran olduğunu belirten Azcan, şöyle devam etti:

     ''Safran üretimi gerçekten çok zahmet gerektiren bir bitki. Birçok alanda kullanılıyor. Kalitesini ve üretim miktarını artırmak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Safranbolu safranı dünyada kendini kanıtlamıştır. Atalarımızdan bize kalan safran üretimini gelecek kuşaklara da aktarmak zorundayız. Çiftçilere safran üretimi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Hasat hayırlı olsun'' dedi.

     Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Emniyet Müdürü Oktay Keskin ve daire müdürlerinin de katıldığı törende, protokol tarladan safran topladı.

     Daha sonra ilçe merkezinde bulunan Asmaaltı'nda safranlı zerde kaynatıldı ve katılımcılara ikram edildi. Zerde ikramına Karabük Valisi İzzettin Küçük de katıldı.

     Etkinlikler, Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde açılan ve safranın fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğraf sergisi açıldı.

    
  

Ekleme Tarihi
04.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: safran
Link: Kilosu 20 bin liraya varan bitkinin hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız