Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

 
"Afyon" hasadı başladı


Afyonkarahisar şehrine adını veren "afyon" bitkisinin hasadı başladı. Kent ekonomisinde önemli bir yere sahip haşhaş, tarihten bu yana Afyonkarahisarlılar'ın da sofralarını süslüyor.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde yaygın olarak yetiştirilen afyon bitkisi, ilçe halkının önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, haşhaşın, ilçe ekonomisinde tarihten bu yana çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Haşhaş üretiminin oldukça zor bir iş olduğuna dikkati çeken Alaka, bu bitkinin, üreticisini de zaman zaman üzdüğünü ifade etti. Haşhaşın, iklimdeki değişikliklere oldukça dayanıksız olduğunu belirten Alaka, hafif bir soğuk, aşırı yağış veya sıcağın haşhaş üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini aktardı. Alaka, bunu bilen üreticinin de bitkiyi, değişik parsellere bölerek ektiğini dile getirdi. Temmuzun ilk haftasından itibaren haşhaş kırımlarının yapıldığını ifade eden Alaka, haşhaş kapsülünün tek tek toplandığını ve bunun için yoğun el becerisi istediğini kaydetti.

Haşhaş yetiştiricisi Hasan Özbay da, haşhaşı iki dönem ektiklerini, dönümünden 200 kilo kabuk, 25 teneke de haşhaş aldıklarını söyledi.

Çiftçi Özbay, haşhaş kapsülü fiyatlarının henüz belirlenmediğini ancak haşhaş tohumunun kilosunun 3 liradan satıldığının bilgisini verdi.








http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
16.07.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: afyon,haşhaş
Link: 'Afyon' hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız