Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Damızlık, Tür-Irk
 Kuluçka-Civciv
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Kesim-Depolama
 Et ve et ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Ağrı’da Pekin ördeği yetiştiriyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir iş adamı 800 bin liralık yatırım yapıp 5 kişiyi istihdam ederek, pekin ördeği çiftçiliği kurdu.

İlçeye yatırım yapan Nuri Tanrıkulu, 1992 yılında İstanbul'a göç ettiklerini belirterek, yaklaşık 15 yıl İstanbul'da çeşitli sektörlerde iş kurduğunu ifade etti.

Çözüm sürecinin başlamasıyla memleketi Doğubayazıt'a geldiğini anlatan Tanrıkulu, Doğubayazıt'a bağlı Bulakbaşı köyü Koço mezrasında 800 bin liralık yatırım yaptığını ve ilk olarak 5 kişiye istidam sağladığını kaydetti.

Tanrıkulu, 300 pekin ördeği ile işe başladıklarını ve ördek sayısını 20 bine çıkarıp sattıklarını vurgulayarak, şu an elinde 5 bin ördek olduğunu ve tanesini 25 liraya sattığını belirtti.

Ördeklerin tamamen doğal beslendiğini vurgulayan Tanrıkulu, bir ördeğin 6 ayda kesilecek duruma geldiğini kaydetti. Tanrıkulu, bir tavuğun hormonla 15 günde yetiştirildiğini, oysaki bunun minimum süresinin 6 ay olduğunu söyleyerek, kendisinin ördekleri arpa, buğday ve mısırla beslediğini ifade etti.

Ördekler için özel alan oluşturduklarını anlatan Tanrıkulu, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olduğunu ama ördekleri oluşturulan havuzda gölete girip yıkandığını söyledi.

Türkiye’de Pekin ördeği yetiştiriciliğinin çok az olduğunu ve İstanbul’da bir davette yediği ördek etinin çok hoşuna gitmesi üzerine bu işi araştırdığını belirten Tanrıkulu, bu ördeğin nereden, nasıl temin edileceği ve fiyatını araştırdığını anlattı.

Barış sürecinin başlamasını da fırsat bilerek memleketine yatırım yaptığını, Ağrı Valiliği ve Doğubayazıt Kaymakamlığı'nın da destek verdiğini kaydeden Tanrıkulu, çok talep olduğu için yetişemediklerini, şimdilik sadece Doğubayazıt ve Ağrı'ya satış yaptıklarını belirtti.

Tanrıkulu, Pekin'in de ihracat talebi olduğunu ama hedefinin bu tadı Türk insanına sunmak olduğunu ifade etti. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ağrı, Pekin ördeği
Link: Ağrı’da Pekin ördeği yetiştiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız