Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 


Tatvan’da Şap Hastalığıyla Mücadele Çalışmaları

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından şap hastalığına karşı aşılama çalışması yapılıyor.

Müdürlüğe bağlı iki ekip halinde ilçe merkezi ve bağlı köylere giden veteriner hekimler, ücretsiz olarak büyükbaş hayvanları tek tek aşılıyor. Mart 15 itibariyle yapılmaya başlanan ve Nisan 15 itibariyle de bitirilmesi hedeflenen aşılarla bölgede yoğun olarak görülen şap hastalığıyla mücadele edilmesi amaçlanıyor. Müdürlük olarak amaçlarının 15 Nisan’a kadar ilçede bulunan yaklaşık 10 bin büyükbaş hayvanın tamamını aşılamak olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, aşıların tamamlanması durumunda şap hastalığına karşı büyük ölçüde önlem alınmış olacağını söyledi. Bölgede şap hastalığıyla mücadelelerinin devam ettiğini kaydeden Kurban, “Tarım Müdürlüğümüz bünyesinde iki ekibimiz 15 Mart’tan bu yana köyleri gezerek büyükbaş hayvanları tek tek aşılıyor. Bu aşıyı tamamen ücretsiz olarak yapıyoruz. Bundaki tek amacımızda bölgede yoğun şekilde görülen şap hastalığının önüne geçmektir. İnşallah bu aşılar tamamlandığında ise bu hastalığın büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız” dedi.
 
Şap aşısının ilk ve son bahar olmak üzere yılda iki kez yapılacağını anlatan Ali Kurban, şap hastalığının çoğunlukla dışarıdan getirilen hayvanlardan bulaştığını sözlerine ekledi.
 
 

Ekleme Tarihi
05.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tatvan, Şap Hastalığıyla Mücadele Çalışmaları, hayvancılık, şap
Link: Tatvan’da Şap Hastalığıyla Mücadele Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız