Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 

 
GIDA BAKANLIĞI'NDAN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATINI ARTIRMAK İÇİN STK'LARLA İŞBİRLİĞİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, verilen desteklerle süt ve süt ürünleri üretiminin son 10 yılda önemli artışlar kaydedildiğini belirterek, süt ihracatının artırılması için Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği ile bir protokol imzalandığını bildirdi.
 
ANKARA (ANKA) -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, verilen desteklerle süt ve süt ürünleri üretiminin son 10 yılda önemli artışlar kaydedildiğini belirterek, süt ihracatının artırılması için Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği ile bir protokol imzalandığını bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada süt üretimini arttırmaya başaran Türkiye'nin, 3 Nisan 2013 tarihinde de Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatına başladığı belirtilerek, süt ihracatının arttırılmasının hedeflendiği bildirildi. Bakanlığın, bu kapsamda Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneğiyle bir protokol imzaladığı bildirildi.
 
Açıklamaya göre 23 Haziran 2014 tarihinde Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Celalettin Özden ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı arasında imzalanan protokolle başta AB üyesi ülkelere olmak üzere süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması hedefleniyor. Protokol kapsamında süt üreticilerini olası hayvan hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için eğitimler verilecek. Böylece hastalıktan ari olan süt işletmeleri AB ülkelerine ihracat yapılabilecek.
 
Yine protokolün taraflarıyla ilgili kişi ve kuruluşların teknik kapasitelerini, etkinliklerini ve verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projeler yapmak, süt ve süt ürünlerinin; kalite ve standardını yükseltmek protokol kapsamında hedefleniyor.








 
 

Ekleme Tarihi
25.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Süt ve Süt Ürünleri İhracatı
Link: Gıda Bakanlığı'ndan Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırmak İçin STK'larla İşbirliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız