Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Aralık 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  BASINDAN MAKALELER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer


  Gülse Birsel

  Kurban Bayramı ne içindir?

  [email protected]



Kurban Bayramı sadece dört günlük bir tatil değildir! İşten izin alan bazı ballılar için dokuz günlük bir tatildir! Ama onu da demiyorum. Bu dört günün hayatımızın hiç beklemediğiniz alanlarında başka mana ve amaçları var.

Spor ve sağlık: Birkaç gün şehirden kaçıp kıyılara giden şanslıların denizi öpe öpe gelecek yaza kadar veda etmesi için.

İlişki durumu: Birkaç gün bile şehirden kaçamayanların bu arkadaşlarla ilişkisini gözden geçirmesi için.

Sosyal adalet: Canı istediğinde havalı et lokantalarına bekletilip marine edilmiş dana T-Bone yemeye gidenlerin, ayda bir et yiyebilenleri anlayıp, varlığı paylaşması için.

İletişim: Televizyonda hiçbirşey olmayacağından akşamları aile efradının hatırını sorma ve sohbet etme imkanı bulmak için.

Ekonomi: Bayram tebrikleri ve kısa mesajlar sayesinde GSM operatörleri ve telefon şirketlerinin iyi bir hafta geçirmesi için.

Akraba açılımı: "Onun kızı bana onu dediydi", "Ötekinin görümcesi de geçen bayram bir telefon etmediydi" diye küsen akrabaların keyif kaçırmayı bırakıp barışması için.

Edebiyat: Aslında yazınla ilgilenmeyi arzu etmiş ama hasbelkader muhasebeci, terzi, lokantacı, memur, ressam, elektrik teknisyeni olmuşların tüm söz sanatlarını bir arada kullanarak bayram mesajı yazmasına fırsat yaratmak için.

Hayvan hakları: Kurban pazarında, bağda, bahçede, medyada tatlı suratlı koyunları görüp yünlerini mıncıklayarak hayvanseverliği kedi ve köpek dışında diğer türlere yaymak için.

Tıp: O masum ifadeli koyunların bir iki gün içinde yaşayacakları acı kaderin, hem dinin, hem vücudun protein, B12, demir ve omega-3 ihtiyacının gereği olduğunu düşünüp vicdan azabından kurtulmak için.

Yeni deneyimler: Hâlâ bahçede, bodrumda, sokakta kurban kesilmesinin doğal sonucu olarak bazı mahallelerdeki kokudan mütevellit bir hafta on gün mecburi vejateryenlik denemesi için.

Pedagoji: Bayram, çocuklara hala dev bir heyecan kaynağı olduğu için.
 
Dev partiler: Bahşiş, şeker, hediye, bayramlık, ziyaret gibi gelenekleri bırakmayıp, çocuklara bu dört günlük partiyi sonuna kadar çılgınca yaşatmak için!

Mizah: Bayram vesilesiyle çocukları severken kafalarından tutup kaldırma şakasıyla Davutoğlu'na gönderme yapmak için.

Gastronomi: Dinlenmemiş kurban etinin kayış gibi sert olduğunu tekrar idrak edip, internetten soğan suyu, sirke, sarımsak vs içeren marine tarifleri araştırmak için.

Tarih: İstanbul boşalacağından, trafiksiz yollarda arabayla dolaşıp, bu şehirde bir yerden bir yere gitmenin 30-40 yıl önce nasıl kolay olduğuyla ilgili bir fikir edinmek için.

Felsefe: Kabristan ziyaretleri yapıp aramızdan gidenleri ve hayatın kısa olduğunu hatırlamak için.

Toplumsal barış: Bayramı ibadetle geçirenlerle bayramda likör ikram edenlerin birbirini anlaması için.

Kutuplaşmaya lolo: Çocuğunu başörtüsüyle okula gönderenlerle bikini giyenlerin düşman değil esasen komşu, akraba, iş arkadaşı, hemşeri olduğunu bir bayram tebriğiyle herkesin idrak etmesi için.

Ateşkes: Hem ekonomik hem dış ilişkiler açısından oldukça sakat bir döneme girildiği gerçeğiyle yüzleşip, ülke içinde birbirimize lakap takıp bağırıp çağırmaya mola vermek için.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gülse Birsel, kurban bayramı, ne için
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız