Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 

Kaytaş, bu yıl 15 milyon dolarlık yumurta ihracatı planlıyor
 

İhracatını geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 180 büyüten Kaytaş, yurtdışı satışını bu yıl da artırma hedefinde.
KAYSERİ - İhracatını geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 180 büyüten Kaytaş, yurtdışı satışını bu yıl da artırma hedefinde.


Geçen yıl 12 milyon 290 bin dolar ihracat rakamıyla bir önceki yıla göre yüzde 180 büyüyen Kaytaş’ın bu yıl 120 milyon adet yumurta ihraç ederek bu rakamı 15 milyon dolara çıkarma hedefinde olduğunu söyleyen Genel Müdür Ahmet Behiç Salt, “İç pazardaki daralma ve dış pazar talepleri ihracatta yüzde 180 oranında büyümemize neden oldu.

Azerbaycan ve İran’da yumurtaya talep olması sektörü ciddi manada destekledi. Kaytaş olarak 2011 yılında 5 milyon 337 bin dolar olan ihracat rakamımızı 12 milyon 290 bin dolara çıkardık” dedi. Ağırlıklı olarak Irak’a ihracat yaptıklarını söyleyen Salt, zaman zaman Azerbaycan ve Türkmenistan’a da satışları olduğu bilgisini verdi.

Öte yandan, yaptıkları yatırımla entegre bir tesis olmayı planlayan Kaytaş’ın fizibilite çalışmaları tamamlanan tesis projesinde ÇED raporuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Ahmet Behiç Salt, “Bakanlık nezdinde yazışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar bu yılın eylül ayını bulur. Söz konusu tesisle birlikte tavuk sayısını 1.5 milyona çıkaracağız. Ayrıca 500 bin adetlik büyütme tesisini de bünyemize ekleyeceğiz” dedi.

20 bin dişi civciv kapasitesine sahip olan Kaytaş’ın, Kayseri ve civarına civciv satışı yaptığını söyleyen Salt, “Civcivde normal şarlarda çıkım süresinde çıkacak olan bütün civcivlerin siparişi alındı. Önümüzdeki yıl civcivde de kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz” dedi. Yem fabrikasında da hammadde stok kapasitesini artırma hazırlığında olan firmanın çelik siloda 10 bin ton olan kapasitesine bin 500’erlikten dört tane daha silo ekleyeceğini belirten Salt, hammadde stok kapasitesini yüzde 60 artıracağını söyledi.

Yem fiyatlarında yaşanan artışlardan da yakınan Ahmet Behiç Salt, hammadde fiyatlarının arttığına, yumurta fiyatlarının ise düştüğüne işaret ederek “Her iki taraftan da sıkıntı yaşıyoruz” dedi.








kobiden.com

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kaytaş, bu yıl 15 milyon dolarlık yumurta ihracatı planlıyor
Link: Kaytaş, bu yıl 15 milyon dolarlık yumurta ihracatı planlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız