Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Destek, teşvikler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Su ürünlerini sevdirecek müze

Muğla’da kurulan Su Ürünleri Müzesi'nde 200 balık türü ile balina, köpekbalığı ve caretta caretta iskeleti bulunuyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi yeni binasında kurulan Su Ürünleri Müzesi'nde 200 balık türü ile balina, köpekbalığı ve caretta caretta iskeleti bulunuyor.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, bu müze ile envanterde bulunan 200'ün üzerindeki su ürününü müzeye kazandırdıklarını dile getiren Baygar, deniz ve tatlı su balığı, çift kabuklular ile benzer su ürünlerinin solisyonlar içerisinde, kurutulmuş olarak sergilendiğini kaydetti. Müze ile bilime ve bölgeye katkı sağlamanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Baygar, "Müze ile sadece kendi öğrencilerimize değil, Muğla'daki tüm okullarda eğitim gören öğrencilere ve vatandaşlara su ürünlerini sevdirmek, tanıtmak, çevre bilinci oluşturmak ve doğal yaşamın nasıl olduğunu göstermek istiyoruz. Ziyaretçiler müzede kendi sularımızda olmayan, farklı su ürünlerini de görebiliyor" diye konuştu.

Baygar ayrıca, Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme sahilinde 2009 yılında ölü olarak sahile vuran 5 metre uzunluğundaki balinanın iskeletinin de müzede sergileneceğini ve bilimsel çalışmalarda kullanılacağını belirterek, "Özellikle 4-5 yaşlarındaki çocukların okula başlamadan önce buraya gelerek balıkları görmesini istiyoruz. Müze ile çocuklara balık sevgisi aşılamayı amaçlıyoruz. Balık tüketimi konusunda çok fakiriz. Avrupa'ya balık ihraç ediyoruz ama balık tüketimini bilmiyoruz, balığı sevmiyoruz. Üniversitemiz ve diğer üniversitelerin öncülük etmesiyle balığı sevme ve tüketimini artırma konusunda farkındalıklar oluşturabiliriz. Amacımız halkımıza ve öğrencilerimize su ürünlerini, balığı sevdirmek" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Su ürünlerini, sevdirecek müze, müze, su ürünleri
Link: Su ürünlerini sevdirecek müze




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız