Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Destek, teşvikler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


TÜRK SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ FANCY FOOD’TA ŞOV YAPTI

Türk Su Ürünleri sektörü New York’ta şov yaptı. New York Fancy Food Fuarı’nda 3 bin kişiye Türk Su Ürünleri tattırıldı.

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden Su Ürünleri Sektörü, Amerika pazarını büyütmeyi hedefliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde New York’ta düzenlenen ve Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından üstlenilen, Summer Fancy Food Show Fuarı’na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, son yıllarda ciddi gelişim gösteren ABD pazarında Türk su ürünleri pazarının payını arttırmak istiyor.

ABD’de kişi başı balık tüketiminin 26 kg olduğuna işaret eden Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, ABD’de Ocakta düzenlenen Winter Fancy Food Show Fuarı ve Boston Su Ürünleri Fuarı’ndan sonra New York Fancy Food Fuarı’na katılarak Amerika pazarını hedef pazar olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Başta levrek, çipura, orkinos gibi taze, işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli bir yere sahip olduğunu anlatan İşliel, “Bu fuarlara katılım ihracatımızın artışı için çok önemli. Orta ve uzun vadede, su ürünleri sektörü açısından hem potansiyel talep hem de tüketim alışkanlıkları bakımından çok büyük bir potansiyel olduğu, sektörün de düşünülen bazı koşulların oluşmasıyla bu pazarda daha da güçlü bir konum elde edeceği düşünülmekte. Denizlerdeki balık popülasyonunun azalmasından dolayı Su ürünleri yetiştiriciliği geleceğin yıldız sektörü olarak görülüyor” diye konuştu.

KÜLTÜR BALIĞI KONTROLLÜ ÜRETİLİYOR DAHA SAĞLIKLI

Kültür balığının kontrollü üretimden dolayı daha sağlıklı olduğunu bu nedenle ABD pazarında kültür balığına ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, “Özelikle ABD nin doğu ve batı sahilindeki sağlıklı beslenme alışkanlığı trendindeki artışla birlikte balığa olan yöneliş ve tüketiminde artış var. İlk etapta taze balık satışlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Toplu Tüketim ve süpermarketlere yönelik donuk ürünler kategorisinde de 2013 yılında önemli mesafeler kat edildi. Fuar süresince STG standında toplanan alım talepleri de ülkemizdeki firmalar tarafından iyi değerlendirilse Amerika’ya olan ihracatımız daha da seviyelere ulaşır” şeklinde konuştu.

Türk Su Ürünleri Sektörü’nün pek çok pazarda güçlendiğini ve ihracatını rekor seviyede arttırdığını anlatan Kızıltan, şöyle devam etti: “Fuar boyunca Türk su ürünleri sektörünü başarıyla tanıtıldı, her yeni dış pazar, 2023 ihracat hedefimize ulaşma inancımızı güçlendiriyor. Bu gibi fuarların ve tanıtımların, 2023 yılındaki su ürünleri sektörü olarak ihracat hedefimiz olan 1,5 milyar dolara ulaşmamıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Fuar süresince hem taze olarak levrek, kaya levreği ve çipura sergilendi, hem de yaklaşık 3 bin kişiye Aşçılar Daniel Organist ve Bergüzar Murat’ın sunumuyla levrek ve çipura tadımı yapıldı. Taze ve dondurulmuş ürünlere ABD pazarında büyük ilgi var. Türkiye, 2013 yılının Ocak – Mayıs döneminde ABD’ye 3 milyon 311 bin dolarlık su ürünleri ihraç etmişken, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 113’lük ihracat artış hızı yakaladı ve 7 milyon 51 bin dolarlık su ürünleri ihracatı gerçekleştirdi.

ABD’de New York’ta, 29 Haziran-1 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenlenen, Summer Fancy Food Show Fuarı’nda, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Taner Ciğer, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aksoy, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal temsil etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk Su Ürünleri Sektörü, New York’ta Şov Yaptı
Link: Türk Su Ürünleri Sektörü New York’ta Şov Yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız