Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Aşı, İlaç  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
balık aşılama 

ELAZIĞ (A.A) - Keban Alabalık A.Ş. tarafından alınan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olduğu bildirilen aşılama makinesi ile yılda 50 milyon balık aşılanabilecek.
     Keban Alabalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni alınan aşı makinesi ile kendilerine ait olan Adıyaman Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı, Keban Çırçır mevkisi, Karakaya Barajı 10. Bölgesi ve Keban Baraj Gölü 3. Bölgesi'ndeki bulunan 50 milyon alabalığı aşılayacaklarını belirtti.
     Aşılamalarla balıkların hastalanmasını engellediklerini, hasta olmayan balıkların çabuk büyüdüklerini ve balık verimlerinin de arttığını kaydeden Şimşek, ''Aşılama makinesini tesislerimize 80 bin liraya mal ettik. Aşılama makinesi Türkiye'de Kayseri bölgesinde ilk olarak uygulanmaya başlanıldı, ikinci olarak olarak biz getirdik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ilk olarak aşılama makinesini uygulayarak bölgeye kazandırdık'' dedi.
     Aşılama makinelerinde, 30 gram civarındaki balıkların otomatik olarak aşılandığını ve bu kiloda olan balıkların sadece makinenin giriş kısmına elle bırakılmanın yeterli olacağını anlatan Şimşek, otomatik olarak hareket eden pistonlar vasıtasıyla balıkların teker teker aşılandığını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
04.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Keban Baraj Gölü nde Balıklar Aşılanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız